Κοινωνία

Υπουργείο Εξωτερικών: Στενή παρακολούθηση της απαγωγής του Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο

Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος ναυτικού, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στενά παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν.

Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την υπόθεση απαχθέντος Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο, από λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το υπουργείο Ναυτιλίας, προέβη άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο εξωτερικό, ειδικότερα την πρεσβεία μας στην Αμπούτζα (καλύπτει διά παράλληλης διαπίστευσης το Τόγκο), η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις πρεσβείες μας στην Τιφλίδα και τη Μανίλα, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος Έλληνας δόκιμος μηχανικός απήχθη μόλις δύο μήνες πριν επιστρέψει στη χώρα μας. Αυτό ήταν το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο οποίο συμμετείχε ο 20χρονος με την ίδια εταιρεία, αλλά με διαφορετικό πλοίο. Στο τάνκερ Elka aristotle, βρισκόταν ήδη έναν μήνα και δέκα μέρες, μέχρι να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.

Μιλώντας πριν λίγες μέρες στο NewsIT.gr ο μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι η απαγωγή του 20χρονου δόκιμου μηχανικού στο Τόνγκο, θα έχει αίσιο τέλος.

«Στη Νιγηρία έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης κι έχει περιοριστεί η πειρατεία. Έχουν μειωθεί οι επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές αποσκοπούν στα λύτρα. Δεν θέλουν να σκοτώσουν, εκτός κι αν η επίθεση προέρχεται από τρομοκράτες όπως για παράδειγμα η Μπόκο Χαράμ. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως δεν θα είχαμε απαγωγή, θα είχαν σκοτώσει όλο το πλήρωμα. Στην περίπτωση μας πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. Έχει να κάνει με την εξασφάλιση λύτρων. Εκτιμώ ότι δεν θα πειράξουν το παιδί και τους άλλους τρεις. Άλλωστε οι ισλαμιστικές αυτές οργανώσεις δρουν στα βόρεια της Νιγηρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ