Κόσμος

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι δημοσιεύουν βίντεο από φερόμενη κατάρριψη ελικοπτέρου της Σαουδικής Αραβίας


Ένα βίντεο που δημοσίευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, δείχνει ελικόπτερο από τη Σαουδική Αραβία να καταρρίπτεται κοντά στα σύνορα.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν ελικόπτερο της Σαουδικής Αραβίας κοντά στα σύνορα με των δύο χωρών την Παρασκευή. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει ελικόπτερο από τη Σαουδική Αραβία να καταρρίπτεται κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, στην περιοχή Ασίρ, δημοσιεύθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Το βίντεο δείχνει φερόμενο ελικόπτερο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο - κατά τις αιτιάσεις των Χούθι - χτυπήθηκε από βλήμα των ανταρτών.

 
https://twitter.com/army21ye/status/1200754793217773569?ref_src=twsrc%5Etfw

Το Ριάντ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ή αρνηθεί τους ισχυρισμούς των Χούθι.

Την Παρασκευή, το κίνημα των ανταρτών με έδρα την Υεμένη ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε ένα ελικόπτερο της Σαουδικής Αραβίας κοντά στα σύνορα με το βασίλειο.

Η σύγκρουση στην Υεμένη
Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, και του κινήματος ανταρτών Χούθι εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθι κατόπιν αιτήματος του Χαντί από τον Μάρτιο του 2015.

Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε μια μαζική ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, εάν η σύγκρουση διαρκέσει μέχρι το 2022, η Υεμένη θα μπορούσε να γίνει η φτωχότερη χώρα στον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ