Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Η αγκαλιά της μητέρας του και το σχόλιο του φίλου του, Μάρκου Παγδατή- «Μου θύμισες το Euro του 2004»


Λίγο μετά την απονομή και ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμαζόταν να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη, κατέβηκε στο κορτ η μητέρα του για να τον συγχαρεί.

Η Ιουλία Σαλνίκοβα, πρώην τενίστρια και η ίδια με την ΕΣΣΔ, πήγε και έδωσε μία μεγάλη αγκαλιά στον γιο της, που σημείωσε την μεγαλύτερη – ως τώρα- επιτυχία της καριέρας του.
https://twitter.com/TennisTV/status/1196176688381648896?ref_src=twsrc%5Etfw
Αφού τον κράτησε για λίγο στην αγκαλιά της, πήγε στους δημοσιογράφους της Cosmote, προκειμένου να δώσει συνέντευξη και εκεί μαζί τους ήταν και ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πρόσφατα, είναι πολύ καλός φίλος του Στέφανου και ένα από τα ινδάλματά του. Τα όσα του είπε στη κάμερα, ήταν ξεχωριστά, καθώς σύγκρινε την επιτυχία του, με αυτήν της κατάκτησης του Euro το 2004 από την Εθνική ποδοσφαίρου.

«Ο Στέφανος σήμερα μας έχει συγκινήσει. Είσαι ένας θρύλος του τένις. Πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις ένας θρύλος του τένις. Συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις καταφέρει. Εμένα μου θύμισες το Euro του 2004 που το πήρε η Ελλάδα. Εμένα αυτό ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου, με βοήθησαν αυτά τα παιδιά. Σήμερα έχω ζήσει το ίδιο και σε ευχαριστώ γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Τσιτσιπάς: Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο, Αυγενάκη
Οπως είναι λογικό, τα συγχαρητήρια έπεφταν… βροχή για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε σε μήνυμά του: «Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έγραψε στο twitter:

«Δεν υπάρχουν λόγια! Μόνο μπράβο, μόνο συγχαρητήρια! Στέφανε Τσιτσιπά, όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει μαζί σου, όλος ο πλανήτης σε χειροκροτά, σε θαυμάζει! Μην σταματάς να ονειρεύεσαι, να προσπαθείς, να νικάς! Είσαι το παρόν και το μέλλον στο παγκόσμιο τένις».
https://twitter.com/l_avgenakis/status/1196188014160044032?ref_src=twsrc%5Etfw

Συγχαρητήρια και από τον αθλητικό κόσμο
Συγχαρητήρια πήρε και από ομάδες, αλλά και από ομοσπονδίες άλλων σπορ ο Τσιτσιπάς για την μεγαλειώδη του νίκη. Η ΚΑΕ ΑΕΚ, ομάδα που υποστηρίζει και ο ίδιος, έγραψε στα σόσιαλ: «Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ BC, όλη η Ελλάδα, πανηγυρίζει, χαίρεται, καμαρώνει για τον Άξιο. Σε καιρούς χαλεπούς ο ελληνικός αθλητισμός εξακολουθεί να κερδίζει τον παγκόσμιιο σεβασμό. Στέφανε Τσιτσιπά, το παρόν και το μέλλον είναι δικά σου. Θερμά συγχαρητήρια για την 1η θέση στο 2019 Nitto ATP Finals».
https://twitter.com/aekbcgr/status/1196175346820886528?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επίσης συνεχάρη το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης με ένα ποστάρισμα, ενώ η ομοσπονδία του βόλεϊ (ΕΟΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε:

«Tον καμαρώσαμε. Μας καθήλωσε. Στο ATP Finals στο Λονδίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία. Κατέκτησε τον τίτλο. Γίναμε μάρτυρες της γέννησης ενός παγκόσμιου σταρ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης συγχαίρει τον Στέφανο και την ομάδα του για την ιστορική επιτυχία και του εύχεται να κατακτήσει σύντομα την κορυφή του παγκόσμιου τένις. Άξιος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ