Κόσμος

Τρόμος στην Ευρώπη! - Κρυμμένοι τζιχαντιστές σε προσφυγικές ροές σχεδιάζουν τον όλεθρο

To φάντασμα της τρομοκρατίας επανέρχεται πάνω από την Ευρώπη... Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ επανειλημμένως έχει προειδοποιήσει για την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων κυρίως εν όψει της εορταστικής περιόδου και δυστυχώς όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώνουν την ανησυχία...

Τα περιστατικά στο Λονδίνο και στην Χάγη κρούουν δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου. 

Αλλά και μεσοβδόμαδα η είδηση πως στην Ολλανδία πρόλαβαν στο παρά πέντε τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών συνιστά σοβαρό λόγο για προβληματισμό σχετικά με το πόσους θύλακες μπορεί να έχει η τρομοκρατία στην Γηραιά Ήπειρο.

Η μεγαλύτερη αγωνία αφορά πρώτον στο γεγονός πως τζιχαντιστές αναμειγνύονται με τα μεταναστευτικά κύματα και περνούν ως πρόσφυγες σε ευρωπαϊκές χώρες και δεύτερον αφορά στον επαναπατρισμό μελών του ISIS στις χώρες καταγωγής τους από την στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκινήσει αυτό το σύστημα και στέλνει πρώην μέλη του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες τους.

Στην Ελβετία η αστυνομία συνέλαβε τον περασμένο Σαββατοκύριακο έναν μαχητή του ISIS, ο οποίος πιστεύεται ότι ζει στη χώρα ως αιτών άσυλο για περίπου έξι μήνες.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο αγωνιστής του Ισλαμικού Κράτους ζούσε στον οίκο των αιτούντων άσυλο στη μικρή πόλη Altstätten πριν μεταφερθεί σε άλλη εγκατάσταση στο Kreuzlingen.

Την εποχή που ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους πέρασε στο Altsätten, άλλοι αιτούντες άσυλο που ζούσαν μαζί του είπαν ότι ενεργούσε σαν να ήταν ο ηγέτης της εγκατάστασης, συχνά φωνάζοντας εντολές στους συμπατριώτες του. Παρόλο που ορισμένοι από τους αιτούντες άσυλο διαμαρτύρονταν για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν δεν έγινε τίποτα για να τερματιστεί η δράση του.

Μόνο μετά την μεταβίβαση στο Kreuzlingen πολλοί μετανάστες δήλωσαν στις τοπικές αρχές ότι αναγνώρισαν τον άνθρωπο αυτόν ως πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Λίγο αργότερα, οι αρχές τελικά πείσθηκαν μετά από την εμφάνιση μιας εικόνας του υπόπτου που φορούσε ενδυμασία μάχης.

Το 2016, το πρακτορείο κατασκοπείας της Γερμανίας, το Bundesnachrichtendienst (BND) προειδοποίησε ότι το ισλαμικό κράτος εκπαιδεύει τρομοκράτες για το πώς θα ενταχθούν σε ομάδες αιτούντων άσυλο που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Πέρυσι, μια τέτοια περίπτωση εμφανίστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας όταν ένα μέλος τριών τρομοκρατικών κυττάρων παραδέχτηκε στις αρχές ότι το Ισλαμικό Κράτος τον είχε στείλει στη Γερμανία, λέγοντάς του να ενεργεί σαν να ήταν πρόσφυγας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης