Κόσμος

«Τρελαμένο κομμουνιστικό» χαρακτήρισε τις προεκλογικές υποσχέσεις των Εργατικών ο Μπόρις Τζόνσον - Τάζουν δωρεάν Ίντερνετ και πολλές εθνικοποιήσεις

Δωρεάν, γρήγορο Ίντερνετ για όλους υπόσχεται το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το μεγαλύτερο κόμμα της βρετανικής αντιπολίτευσης, εάν κερδίσει στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, στην πιο θεαματική δέσμευση της προεκλογικής του καμπάνιας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Εργατικό Κόμμα επικρίνεται σφοδρά για την απουσία ξεκάθαρης θέσης για το Brexit και σέρνεται στις δημοσκοπήσεις, με μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν το κόμμα με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει εθνικοποιήσεις κατά ριπάς και επενδύσεις στον δημόσιο τομέα για να γυρίσει η σελίδα της λιτότητας διαδοχικών συντηρητικών κυβερνήσεων.

«Είναι ώρα να δώσουμε το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», εξήγγειλε σήμερα ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το Λάνκαστερ.

Ο λογαριασμός της υπόσχεσης του Κόρμπιν ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια λίρες (23 δισεκατομμύρια ευρώ). Τα 5 από αυτά τα έχει ήδη υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνοντας την δέσμευση της βελτίωσης του δικτύου. Όμως τα ποσά αυτά υποτιμούν το τελικό κόστος, προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου BT Φίλιπ Τζάνσεν.

Το Εργατικό Κόμμα ισχυρίζεται ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας των 230 εκατομμυρίων λιρών θα εξασφαλισθεί από την φορολογία που θα επιβληθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon, Facebook και Google.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που έχει ανακοινώσει ότι σκέφτεται να εθνικοποιήσει «τους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο, το νερό», θέλει επίσης να εθνικοποιήσει εν μέρει και την British Telecoms.

«Τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο» χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την ιδέα της εθνικοποίησης της BT. Χρηματοδοτούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στους δρόμους μας, στις τηλεπικοινωνίες, στην ευρυζωνικότητα, αντίθετα με το τρελαμένο, τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

«Get Brexit Done», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Τζόνσον που δήλωσε σήμερα ότι «η υλοποίηση του Brexit θα ξεφράξει τις αρτηρίες μας, θα ξεμπλοκάρει το σύστημά μας, θα μας ξαναστήσει στα πόδια μας...».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ