ΗΠΑ

Τραμπ: Μιλάει αυτή την ώρα στο βήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης – Αναμένεται αναφορά για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είναι κρίσιμη, καθώς θα αναφερθεί στο θέμα των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων από την Ευρώπη.

Στις 7:10 ώρα Ελλάδος ανέβηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο βήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης. Αναμένεται τοποθέτησή του για το θέμα των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Η στιγμή είναι κρίσιμη καθώς στη Γερμανία και η Ευρώπη η οικονομία επιβραδύνει επικίνδυνα και θέλει να αποφύγει τα αρνητικά σοκ.

Αν και η εκτιμήσεις νωρίτερα ήταν ότι ο Τραμπ θα ανακοινώσει εξάμηνη αναβολή απόφασης για τους δασμούς, οι τελευταίες διαρροές κάνουν λόγο για σασπενς ως την τελευταία στιγμή. Οι πληροφορίες διαχωρίζουν την απόφαση για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα: ο Πρόεδρος Τραμπ θα έχει και το επόμενο εικοσιτετράωρο για να αποφασίσει και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

Στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της οικονομικής του πολιτικής και άφησε αιχμές για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα: «Δεν συνεργάζεται, αν συνεργαζόταν η οικονομία μας θα πήγαινε ακόμα καλύτερα,» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Επαναδιατύπωσε το δόγμα «πρώτα η Αμερική» και δεσμεύτηκε να κάνει τις «κακές, απαίσιες, καταστροφικές εμπορικές συμφωνίες, μεγάλες με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και πάλι την Αμερική μεγάλη». Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα αλλά και άλλες πολυμερείς συμφωνίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...