Αρχείο

Τραμπ για επιδρομή κατά Μπαγκντάντι: Ο Κόναν ο σκύλος έλαβε περισσότερη δημοσιότητα από εμένα


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το όνομα του σκύλου που τραυματίστηκε στην αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση για την εξουδετέρωση του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στον σκύλο ο οποίος συμμετείχε στην επιδρομή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας για την εξουδετέρωση του επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε εκδήλωση στο Μισισιπί το βράδυ της Παρασκευής.

«Στην πραγματικότητα, και είμαι χαρούμενος για αυτό, ο Κόναν ο σκύλος έλαβε περισσότερη δημοσιότητα από εμένα», είπε ο κ. Τραμπ.

Υποστήριξε επίσης «η ιστορία της επιτυχημένης επιδρομής εξαφανίστηκε τόσο γρήγορα» από τα μέσα ενημέρωσης. Επαίνεσε πάντως τα αμερικανικά στρατεύματα για την επιχείρηση.

«Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μία επιδέξια επιδρομή που έληξε την άθλια ζωή του και έκδωσε το εισιτήριό του στην κόλαση, υποθέτω ότι θα μπορούσατε να πείτε», τόνισε αναφερόμενος στον Μπαγκντάντι.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο επικεφαλής του ISIS «έτρεμε και φώναζε υπό τον φόβο του Αμερικανού πολεμιστή» πριν σκοτωθεί.

Ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει ότι ο σκύλος που ακούει το όνομα Κόναν θα εγκαταλείψει τη Μέση Ανατολή για τον Λευκό Οίκο κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα δημοσίευσε παραποιημένη φωτογραφία που τον εμφανίζει να δίνει μετάλλιο στον Σκύλο, χαρακτηρίζοντάς τον «Αμερικανό ήρωα».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1189762942004289536

​Ο σκύλος, ράτσας Μαλινουά, εστάλη σε σήραγγα για να περιορίσει τον Μπαγκντάντι κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1188909031403900928

Ο ηγέτης του ISIS, όμως, πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας σύμφωνα με τον κ. Τραμπ τον εαυτό του και τρία από τα παιδιά του, τραυματίζοντας παράλληλα τον σκύλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ