Απόψεις

Τράγκας: Η Τουρκία θα αγοράσει και Patriot και F-35 από τους Αμερικανούς, ενώ εμείς θα κινούμαστε ανάμεσα στα πήλινα στρατιωτάκια της μακρινής Κίνας

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα για το διαβήτη. Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει παραγωγικά την ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας. Δηλαδή να καούν σωστά οι υδατάνθρακες.
Η ρύθμιση του διαβήτη είναι επιβεβλημένη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση προκαλούνται παρενέργειες και μεγάλες βλάβες στον οργανισμό. Οι ασθενείς στην Ελλάδα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα – θα τολμούσα να πω – το μεγαλύτερο κίνημα.

Όλο το πολιτικό προσωπικό τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων.

Εν αρχή είναι ο λόγος.
Σπορά δημιουργίας. Πάλη μεταξύ του καλού και του κακού. Ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να σκέφτεται και να μιλάει ελεύθερα. Ουδείς μπορεί να είναι ευτυχισμένος όταν οι πολλοί δυστυχούν γύρω του. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού αλλά όταν εφικτό είναι μόνο η εξαθλίωση της πλειοψηφίας και η ευμάρεια της ολιγαρχίας τότε δεν είναι τέχνη, είναι έγκλημα. Όταν οι πρωθυπουργοί και γενικά οι κρατούντες σκέφτονται μόνο το ίδιον όφελος ή υπακούουν ως μαριονέτες, τα έθνη μαραζώνουν, χάνεται η εθνική κυριαρχία και οι κοινωνίες διαλύονται ή επαναστατούν.
Η σύγχυση και η παραγόμενη βία όπως και η αύξηση της ανομίας είναι πάντα απότοκα της πολιτικής καταπίεσης, της αυθαιρεσίας και της κυβερνητικής βίας. Τα ψέματα δεν είναι ποτέ καλύτερα ή σοβαρότερα. Είναι ψέματα. Η πολιτική υπέρ των ολίγων, όποια μάσκα και αν φορέσει καλλιτεχνική ή αντιαισθητική, θα είναι πολιτική υπέρ των ολίγων.

Πρέπει να θυμάστε πάντα. Εν αρχή ην η ελευθερία του λόγου. Η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη κίνηση των ιδεών. Είναι ηλίθιοι, τυραννίσκοι και σύντομου βίου, όσοι επιχειρούν με τον Α, Β ή Γ τρόπο να φιμώσουν τους δημοσιογράφους ή τους πολίτες.

Η φίμωση του Τύπου φέρνει απολυταρχία και τυραννία. Στην αρχή σιωπή, παθητικότητα και άγνοια. Μετά χαμόγελα και γέλια. Ύστερα θυμό και οργή. Οι δημοσιογράφοι που ευλογούν την εξουσία μπροστά σε μικρόφωνο και κάμερες απωθούνται αναπόφευκτα από την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων. Στο τέλος λοιδορούνται. Προσωρινά τα οφέλη. Μόνιμη η αποβολή εις το πυρ το εξώτερον.

Πρέπει να θυμάστε, ιδιαίτερα οι νέοι, εν αρχή ην ο λόγος. Ο ελεύθερος. Η προάσπιση του κοινού αγαθού. Της ζωής, της δημοκρατίας, της πατρίδας, του Έθνους. Δεν έχει σημασία αν ακυρώνεται ή αναστέλλεται κάποιος. Δεν έχει σημασία αν πέφτει κάποιος στο μετερίζι. Επί της επάλξεως. Σημασία έχει να γεμίζει μπαρούτι η ψυχή και να πιάνει την πολεμίστρα ο επόμενος.

Η πλέον βλακώδης σκέψη των κρατούντων είναι ότι μπορούν να διατηρούν επί πολύ την ακινησία των πραγμάτων. Να αισθάνονται δηλαδή ότι τρέφονται από τον έλεγχο. Δυστυχώς τα λιποκύτταρα και πουρίνες της εξουσίας μπλοκάρουν και αλλοιώνουν τη φαιά ουσία.
Να θυμάστε πάντα ότι επιδιώκουμε και αναζητούμε την αλήθεια ή τουλάχιστον τη λογική και το εφικτό ανάμεσα σε μια σιταποθήκη με ψέματα.

Εμείς τα βρίσκουμε με τους Κινέζους, ο Ερντογάν – όπως όλα δείχνουν- τα βρήκε με τον Τραμπ.
Εμείς αγκαλιάζουμε την Κίνα, ο Ερντογάν από ότι φαίνεται τα βρήκε με τον Τραμπ και την Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι είχε μια θαυμάσια και παραγωγική συνάντηση χθες με τον Τούρκο ομόλογό του, δηλώνοντας μεγάλος οπαδός του και χαρακτηρίζοντας ειλικρινείς τις συνομιλίες που είχαν οι δύο ηγέτες στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί πρόκειται να αυξήσει τη συμβολή της στην ατλαντική συμμαχία στο 2% του ΑΕΠ. Ο κος Τραμπ ότι είπε ότι είναι σοβαρή πρόκληση η αγορά των S-400 αλλά η Τουρκία μπορεί να αγοράσει και αμερικανικούς πυραύλους Patriotστη σωστή τιμή. Δηλαδή να κερδίσει η αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Επίσης ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Από την πλευρά του ο κος Ερντογάν είπε και αυτός ότι η Τουρκία μπορεί να πάρει Patriotκαι ότι στις φυλακές του, κρατούνται περισσότεροι από 200 μαχητές του ισλαμικού κράτους, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες από τις οποίες προέρχονται, κατεξοχήν δυτικές – αυτό εννοούσε – να πάρουν πίσω τους πολίτες τους. Για μια ακόμη φορά με πιο κομψό τρόπο είπε ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα στείλει τζιχαντιστές και μετανάστες στην Ευρώπη.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία θα αγοράσει και Patriotκαι F-35 από τους Αμερικανούς, διατηρώντας τις στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα, ενώ εμείς θα κινούμαστε εν μέσω ομίχλης ανάμεσα στα πήλινα στρατιωτάκια της μακρινής Κίνας.

Σήμερα ο κος Μητσοτάκης συναντάται με τον Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη μετά το βέτο του Εμανουέλ Μακρόν και τη μυστική συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον υιό Σόρος, προκειμένου να ενισχυθεί για τις ερχόμενες εκλογές και να μην απωλέσει την εξουσία. Ο κος Μητσοτάκης στηρίζει – όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος αλλά και τα αρμόδια στελέχη του στα εξωτερικά θέματα- την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρώπη. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κλινικά νεκρή αλλά η Σαγράδα φαμίλια στο πλαίσιο της γερμανικής βούλησης αλλά και των κινήτρων που δίνει το OpenSociety επιδιώκει από ότι φαίνεται να ξεμπλοκάρει το θέμα και να στηρίξει τον Ζόραν Ζάεφ.

Ενδεχομένως να ακούσουμε τον κο Μητσοτάκη να λέει ότι πρέπει οι γείτονες να τηρήσουν τη συμφωνία αλλά η ουσία στα παρασκήνια είναι ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτό το πράγμα που υπέγραψε ο κος Κοτζιάς υπό τη σκιά του κου Τσίπρα στη λίμνη των Πρεσπών.

Μελετώντας σήμερα τα ρεπορτάζ των εφημερίδων οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι η χώρα επί των ημερών του κου Μητσοτάκη αποσυντίθεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Από τη μια μεριά οι Συριζαίοι υποδέχονται με λουλούδια και με μπαλόνια όσους μετανάστες καταφθάνουν στην ενδοχώρα, από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους τοποθετεί δίπλα σε πόλεις, κοινότητες και χωριά που έχουν γερασμένο πληθυσμό. Ολόκληρη η ηπειρωτική χώρα είναι ανάστατη και ήδη ακούγονται δηλώσεις και από την εκκλησία που προειδοποιεί ότι πρέπει να φυλαχθούν τα σύνορα, γιατί η χώρα κινδυνεύει. Βέβαια, από τα κυβερνητικά έντυπα επιδιώκεται να φανεί ότι στο πλαίσιο της φιλανθρωπίας κάποιες μονές ή κάποιες μητροπόλεις σπεύδουν να βοηθήσουν τους χιλιάδες μετανάστες. Υπάρχει μια τρικυμία εν κρανίω, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική καταστροφή συντόμως. Ο Μένεμ έχει αντικατασταθεί από το Λα Ρούα και αυτό θα φανεί στην πράξη.

Ούτε οι κραυγές για την υπόθεση Novartis, ούτε οι φωτογραφίες με τους πολιτικούς να χαριεντίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο, ούτε καν οι καταγγελίες για τα βαλιτσάκια που καταγράφουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκδότες και επιχειρηματίες μπορούν να μετατοπίσουν την εικόνα καθίζησης της οικονομίας και του κοινωνικού τέλματος που οδηγεί σε συρρίκνωση τη χώρα.

Χθες έμαθα ότι απολύονται πάνω από 5.000 δασεργάτες που είχαν προσληφθεί για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες στην προστασία των δασών. 5.000 εποχιακοί, άνθρωποι που έπαιρναν 500 ευρώ, προκειμένου να γίνουν αντιπυρικά έργα και να μην έχουμε στο μέλλον καταστάσεις, όπως αυτή στο Μάτι. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όλοι αυτοί διώχνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία υλοποιεί τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εντός της βουλής, ότι επί των ημερών του θα φύγουν όλοι οι συμβασιούχοι και όσοι προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργεί πάλι η πλατεία Κλαυθμώνος όπου έκλαιγαν όλοι οι απολυμένοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Όπως μου είπαν οι δασεργάτες τους διώχνει ο γνωστός κος Χατζηδάκης που κάνει μπακλαβά τη ΔΕΗ και άλλους κρίσιμους τομείς της ενέργειας για να τους φάνε οι ακολουθούντες το πρωθυπουργικό ζεύγος σε κάθε εκδήλωση. Οι μαζικές απολύσεις με την ψυχρότητα των απολύσεων των καθαριστριών.

Η μεταλλική αντιλαϊκή στόφα του κου Μητσοτάκη, συνοδεύεται από την πεποίθηση των κυβερνητικών στελεχών ότι ο Κυριάκος ελλείψει αντιπολίτευσης και επειδή το θέλουν οι Γερμανοί θα μείνει τουλάχιστον 6 χρόνια στην εξουσία. Όπως και να έχει η πρώτη φάση της αναπτυξιακής πολιτικής της Αγίας Οικογένειας έχει να κάνει με τις μαζικές απολύσεις των δασεργατών, οι οποίοι ρίχνονται στην πείνα και στην ανέχεια, στερούμενοι ακόμη και των 500 ευρώ που έπαιρναν κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...