Κόσμος

Το φάντασμα της Μαλάτια ξαναξυπνά στην Τουρκία! - Δολοφονία Χριστιανού ευαγγελιστή - Φόβοι για διωγμό στον τοπικό χριστιανικό πληθυσμό

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Φαντάσματα που παραπέμπουν στο μακρινό 2007 ξύπνησαν στην Τουρκία...
Ένας Κορεάτης Χριστιανός ευαγγελιστής δολοφονήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλώντας φόβους για διωγμό στη χριστιανική κοινότητα.
Ο Jinwook Kim, 41 ετών, μαχαιρώθηκε τρεις φορές στο δρόμο στην τουρκική πόλη Ντιγιαρμπακίρ στις 19 Νοεμβρίου. Αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Ο Kim, ο οποίος κατοικούσε στην Τουρκία εδώ και πέντε χρόνια, ζούσε στο Ντιγιαρμπακίρ όπου μετακόμισε εκεί νωρίτερα φέτος με την οικογένειά του για να γίνει πάστορας σε μια μικρή χριστιανική κοινότητα. Ήταν παντρεμένος με ένα παιδί, ενώ περίμενε ένα ακόμη μέσα σε λίγες μέρες.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν 16χρονο σε την κατηγορία για τη δολοφονία, η οποία λένε ότι σχετίζεται με ληστεία. Ωστόσο, ο τοπικός χριστιανικός πληθυσμός είναι ανένδοτος ότι ο Κίμ στοχοποιήθηκε λόγω της πίστης του και αποκαλεί το θάνατό του ως μαρτύριο.
Ένας Τούρκος Ευαγγελιστής είπε ότι είχε δεχτεί απειλές την ημέρα μετά τη δολοφονία. "Αυτό δεν ήταν απλά μια ληστεία. ήρθαν να τον σκοτώσουν ", είπε. "Πάντα δεχόμαστε απειλές. Ξέρουν ότι προσπαθώ να διαδώσω το Ευαγγέλιο, κι έτσι μπορεί να με στοχεύσουν κι εμένα. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι. "
Ο Κιμ είναι ο πρώτος χριστιανός που σκοτώνεται στην Τουρκία μετά από την τραγωδία με τον τριπλό φόνο στον εκδοτικό οίκο Zirve το 2007, που ονομάστηκε «ιεραποστολική σφαγή» από τον τοπικό Τύπο, όπου οι τρεις εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου της Βίβλου βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν.
Ωστόσο, οι Χριστιανοί στη χώρα λένε ότι η εχθρότητα προς τη χριστιανική κοινότητα έχει μεγαλώσει τα τελευταία τρία χρόνια, με παρενόχληση κάθε είδους και απειλές.

"Αυτό είναι το πρώτο μαρτύριο από την Μαλάτια. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μαζική απελάση των προτεσταντών ηγετών που υπηρετούσαν στην Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια ", δήλωσε ένας αξιωματούχος της χριστιανικής κοινότητας, προσθέτοντας:" Όμως η απέλαση δεν αρκεί για τους ευαγγελιστές. Αυτή η επίθεση θα τους φοβίσει. Νομίζω ότι αυτό είναι το τελευταίο επίπεδο ενός σχεδίου, όπως η Κίνα. "

Η Claire Evans, Περιφερειακή Διευθύντρια της "Διεθνούς Χριστιανικής Ανησυχίας" στη Μέση Ανατολή, δήλωσε: "Η θλίψη ανάμεσα στην χριστιανική κοινότητα της Τουρκίας γίνεται έντονη, μαζί με μεγάλη έκπληξη και φόβο. Μόλις φέτος, έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των συμβάντων που αποδεικνύουν πως το περιβάλλον έχει γίνει πιο εχθρικό απέναντι στον Χριστιανισμό".
Κάλεσε τις τουρκικές αρχές να «θέσουν δημόσια παραδείγματα θρησκευτικής ανοχής και να ερευνήσουν το περιστατικό αυτό με ειλικρίνεια και δίκαιη δίκη».

Το φάντασμα της Μαλάτια 

Σοκ είχαν προκαλέσει στην Τουρκία οι δολοφονίες τριών ανθρώπων σε εκδοτικό οίκο στη Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας το 2007.

Το δραματικότερο όμως ήταν πως το 2015 οργή προκάλεσε η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου που τόλμησε να αθωώσει και να απελευθερώσει όσους κάθισαν στο σκαμνί για τη στυγνή δολοφονία των τριών χριστιανών στη Μαλάτια.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων της φρικαλέας αυτής ιστορίας που ξεχάστηκε χωρίς να γίνουν μιντιακές αναφορές και πορείες συμπαράστασης, αθωώθηκε μετά την άσκηση της δίωξης και αφέθηκε ελεύθερο.

Το ποινικό δικαστήριο στην τουρκική πόλη Μαλάτια αξίωσε τότε πως τρεις κατηγορούμενοι δεν είναι ένοχοι για την συγκλονιστική δολοφονία τριών υπαλλήλων του τοπικού χριστιανικού εκδοτικού οίκου το 2007. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον χριστιανικό κόσμο. Πριν να ξεκινήσουν οι διωγμοί κατά των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή. Τότε η όλη ιστορία είχε συνδεθεί από αναλυτές με την περιβόητη υπόθεση Εργκενεκον. Παρακλάδι αυτής της υπόθεσης και το αποκαλυφθεν τότε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από μέλη της οργάνωσης!

Έτσι, οι Holger, Yasil και Rohi Abat αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης στην αίθουσα του δικαστηρίου…

Πέταξαν προς την ελευθερία και μαζί τους πέταξε και κάθε αίσθηση δικαίου….

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...