Κόσμος

Το περιοδικό της παγκοσμιοποίησης "The Economist" λέει ότι πρέπει να τρώμε έντομα για να σωθεί ο πλανήτης!

Το παγκοσμιοποιημένο περιοδικό The Economist δημοσίευσε ένα άρθρο που ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ζήσουν με μια διατροφή εντόμων όπως οι πολίτες στο Κονγκό για να σώσουν τον πλανήτη.

Με τίτλο «Γιατί το να τρώμε έντομα είναι τόσο δημοφιλές στο Κονγκό», το κομμάτι κατατάσσει την κατανάλωση κάμπιων, γρύλων και ακρίδων ως "πλουσιότερη σε πρωτεΐνες από το βόειο κρέας ή τα ψάρια".

"Οι υπόλοιποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να προλάβουν αυτήν την τακτική", γράφει ο ανώνυμος συγγραφέας.

"Η καλλιέργεια εντόμων καταλαμβάνει λιγότερη γη, απαιτεί λιγότερη τροφή και επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον από το κρέας ή την ιχθυοκαλλιέργεια".

"Το κυνήγι των εντόμων είναι επίσης εύκολο. Ο καθένας μπορεί να περιπλανηθεί στο δάσος και να συγκεντρώσει κάμπιες, μυρμήγκια και ακρίδες ", προσθέτει πριν αναγνωρίσει αυτό:

"Η λάθος ποικιλία εντόμων μπορεί να δηλητηριάσει τους καταναλωτές."

Βέβαια αυτό που δεν λέει το κείμενο είναι πως η κατανάλωση εντόμων που είναι δημοφιλής στο Κονγκό δεν γίνεται κατ΄επιλογήν αλλά επειδή πρόκειται για μια διεφθαρμένη, πολιτικά ασταθή χώρα με μια οικονομία που λειτουργεί ελάχιστα, εξαιτίας του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες έχουν φύγει ενώ εκατομμύρια περισσότεροι κινδυνεύουν από υποσιτισμό και πείνα.

Η διατροφή των εντόμων έχει προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πολιτιστικά ιδρύματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες, επειδή οι άνθρωποι ετοιμάζονται να δεχθούν δραστικά χαμηλότερα πρότυπα διαβίωσης κάτω από τα καταστροφικά παγκόσμια προγράμματα «πράσινης νέας διαπραγμάτευσης».

Για παράδειγμα ένα μοντέρνο ‘αστικό αγρόκτημα’ στο Λονδίνο σερβίρει μπιφτέκια από ζωντανά σκουλήκια, ισχυριζόμενοι ότι είναι πιο νόστιμα από τα μπιφτέκια βοδινού και θα βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη. (Διαβάστε εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ