Κόσμος

Τουρκία: Υπουργός, αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, δείχνει ενοχλημένος από τον ελληνικό όρο "γαστρονομία"

Ενοχλημένος δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Νουμαν Κουρτουλμους από τη χρήση της ελληνικής προέλευσης λέξης "γαστρονομία" ενώ τόνισε πως η αντίστοιχη τουρκική φράση που πρέπει να χρησιμοποιείται αποδίδεται ως “τέχνη φαγητού”.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Νουμαν Κουρτουλμους ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος “γαστρονομία” και δήλωσε πως “είναι ένας όρος που δεν τον καταλαβαίνει πολύ ο κόσμος αλλά τον χρησιμοποιούμε επειδή για αυτό φαίνεται ωραίος. Διεθνώς μπορεί να χρησιμοποιείται άλλα το αντίστοιχο στα τουρκικά είναι “τέχνη φαγητού”.

Ο Κουρτουλμους σε ομιλία που έκανε στα εγκαίνια του κέντρου πωλήσεων τοπικών προϊόντων του δήμου Ερκμεν, ανέφερε πως “Οι γεύσεις και η γαστρονομία του Αφιόνκαραχισάρ είναι μία από τις πιο σημαντικές της Τουρκίας και πλέον έχουν καταχωρηθεί και στην UNESCO”.

Ο Κουρτουλμους ανέφερε πως κατά την περίοδο που υπήρξε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, προσπάθησε πολύ να καταργηθεί ο όρος “γαστρονομία” αλλά δεν το πέτυχε και συνέχισε λέγοντας : “Για όνομα του Αλλάχ αυτό τον όρο “γαστρονομία” πρέπει να τον καταργήσουμε. Τον όρο “γαστρονομία” τον χρησιμοποιούν όπως το γαστρεντερολογια, είναι ένας όρος που δεν τον καταλαβαίνει πολύ ο κόσμος, αλλά τον χρησιμοποιούμε επειδή για αυτό φαίνεται ωραίος. Διεθνώς μπορεί να χρησιμοποιείται, άλλα το αντίστοιχο στα τουρκικά είναι “τέχνη φαγητού”. Δείτε στην μία μεριά αυτόν τον κούφιο όρο “γαστρονομία”, ενώ από την άλλη υπάρχει η “τέχνη φαγητού” , που είναι η μετατροπή σε τέχνη της τουρκικής κουζίνας, της κουζίνας της Ανατολίας και των τοπικών άλλων γεύσεων.”

 

πηγή: tourkikanea

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές