Κόσμος

Τουρκία: Κορυφαίος διανοούμενος κρίθηκε ξανά προφυλακιστέος και το έμαθε από… φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Ο κορυφαίος διανοούμενος στην Τουρκία, Αχμέτ Αλτάν, κρίθηκε ξανά προφυλακιστέος και μάλιστα πριν από το δικαστήριο το είχε ανακοινώσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ.

Έγγραφο το οποίο δεν δόθηκε στον δικηγόρο του Αχμέτ Αλταν από το 27ο Κακουργιοδικείο, έγινε τίτλος στην εφημερίδα Σαμπάχ.

Στο 26ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις σχετικά με τις δομές της οργάνωσης Γκιουλεν στα ΜΜΕ. Το δικαστήριο για την κατηγορία της “συνέργειας σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση” τιμώρησε τον Αχμέτ Αλτάν σε 10 έτη και 6 μήνες φυλάκισης, την Ναζλί Ιλιτζακ σε 8 έτη και 9 μήνες φυλάκισης ενώ αθώωσε τον Μεχμέτ Αλτάν. Μετά από την απόφαση ο Αχμέτ Αλτάν και η Ναζλί Ιλιτζακ αποφυλακίστηκαν.
Στο διάστημα που μεσολάβησε ο εισαγγελέας προσέφυγε στο 27ο Κακουργιοδικείο, υποστηρίζοντας πως η αποφυλάκιση του Αχμέτ Αλταν δεν ήταν νόμιμη. Αλλά η απόφαση παρά την επιμονή του δικηγόρου του Αλτάν δεν του δόθηκε από το δικαστήριο. Το δικαστήριο απάντησε στην δικηγόρο Τσαλικουσου “Αύριο θα μάθεις”.
Η δικηγόρος Τσαλίκουσου, κοινοποίησε μέσω του twitter αυτά που βίωσε στο 27ο Κακουργιοδικείο.
Ανέφερε πως η απόφαση του δικαστηρίου που δεν της δινόταν, δημοσιεύτηκε στο πλέον σημαντικό ΜΜΕ του κόμματος ΑΚΡ, στην εφημερίδα Σαμπάχ με τίτλο “απόφαση για προφυλάκιση του Αχμέτ Αλταν”.
Στην είδηση που φέρει την υπογραφή Ναζίφ Καραμαν, αναφέρεται πως  "Το 27ο Κακουργιοδικείο εξέτασε την έφεση κατά της αποφυλάκισης. Η σύνθεση του δικαστηρίου έκανε δεκτή την προσφυγή του εισαγγελέα και ακύρωσε την απόφαση αποφυλάκισης για τον Αχμέτ Αλτάν. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αχμέτ Αλτάν".

 

πηγή: tourkikanea

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...