Εσωτερική Ασφάλεια

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια - Δύο συλλήψεις (βίντεο)


Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Στο κτίριο διέμενε άγνωστος αριθμός μεταναστών, που επιβιβάστηκαν σε πούλμαν, προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθησαν δύο άτομα, πιθανότατα μέλη ΜΚΟ, που θέλησαν να μπουν στην κατάληψη για να μιλήσουν στους μετανάστες. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ωστόσο αυτοί αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Παράλληλα, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν μέσα στο κτίριο μικρά μαχαίρια, ενώ στο κτίριο μπήκαν και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με αστυνομικό σκύλο.

Το κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004 είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πολιτισμού.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο είχε εκκενωθεί από 68 πρόσφυγες, ενώ έναν μήνα αργότερα καταλήφθηκε εκ νέου από αντιεξουσιαστές. Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν τότε εντός του κτιρίου ήταν εκείνοι, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην Πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ