Αθλητισμός

Τα σενάρια για τον αντίπαλό του Τσιτσιπά στα ημιτελικά των ATP Finals

Η επιβλητική εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ήταν η είδηση της βραδιάς στο τένις.

Όχι γιατί θεωρείται έκπληξη, αλλά γιατί ο Ελληνας τενίστας έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και στην παρθενική του συμμετοχή στα ATP Finals, κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, χωρίς καν να χρειάζεται να αγχωθεί για το τρίτο ματς του ομίλου, απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ (αύριο το παιχνίδι).

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα του Ζβέρεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και έγινε το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της ATP, όπου δήλωσε πως θα δώσει και την ψυχή του απέναντι στον Ναδάλ, αλλά και για να φτάσει ως τον τελικό.

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την επιτυχία του Τσιτσιπά
Η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή και χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος του BBC που ανέφερε: «Ο Τσιτσιπάς κυρίαρχος του Ζβέρεφ».

Το Eurosport από την πλευρά του σχολιάζει: «Ο Τσιτσιπάς πέταξε για τα ημιτελικά μετά τη νίκη του επί του Ζβέρεφ», ενώ το Skysports έγραψε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό απέναντι στον Ζβέρεφ».

Τσιτσιπάς: Τα σενάρια για τον αντίπαλό του στα ημιτελικά
Πλέον μένει ένα παιχνίδι, αυτό με τον Ναδάλ, για να ξεκαθαρίσει αν το Νο6 στον κόσμο θα τερματίσει πρώτο ή δεύτερο στον όμιλο. Ο Τσιτσιπάς έχει 2-0 ρεκόρ και ο Ναδάλ 1-1, όσο και ο Ζβέρεφ. Τα σενάρια για τις πρώτες δύο θέσεις στον όμιλο, είναι τα εξής:

Νίκη Μεντβέντεφ επί Ζβέρεφ και νίκη Ναδάλ επί Τσιτσιπά: Ναδάλ 1η θέση, Τσιτσιπάς 2η θέση
Νίκη Μεντβέντεφ με 2-0 επί του Ζβέρεφ και νίκη Τσιτσιπά επί Ναδάλ: Τσιτσιπάς 1η θέση Μεντβέντεφ 2η θέση
Νίκη Μεντβέντεφ επί Ζβέρεφ με 2-1 σετ και νίκη Τσιτσιπά επί Ναδάλ: Τσιτσιπάς 1η θέση, Ζβέρεφ 2η θέση
Νίκη Ζβέρεφ επί Μεντβέντεφ και νίκη Ναδάλ επί Τσιτσιπά: Τσιτσιπάς 1η θέση, Ζβέρεφ 2η θέση
Νίκη Ζβέρεφ επί Μεντβέντεφ και νίκη Τσιτσιπά επί Ναδάλ: Τσιτσιπάς 1η θέση, Ζβέρεφ 2η θέση.
Σήμερα πάντως θα ξέρει τους δύο πιθανούς αντιπάλους του στα ημιτελικά, καθώς στον άλλο όμιλο της διοργάνωσης, ο Ντομινίκ Τιμ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και η τιτανομαχία μεταξύ Φέντερερ και Τζόκοβιτς (22:00) θα κρίνει ποιος θα είναι δεύτερος και θα πάρει το άλλο εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ