Κοινωνία

Συρίγος για μεταναστευτικό: «Η πιο αποτελεσματική μορφή βοήθειας για ενσωμάτωση είναι η παιδεία»

«Η πιο αποτελεσματική μορφή βοήθειας για ενσωμάτωση είναι η παιδεία» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου.

«Περιοχές που είναι πράσινες και βοσκοτόπια για ζώα θα ερημώσουν και οι άνθρωποι θα φύγουν. Τώρα το πρόβλημα έρχεται από την Τουρκία, το άλλο θα γίνει στο μέλλον», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνού Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Μιλώντας στον «Alpha 9.89» και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ο κ. Συρίγος σημειώσε πως:

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όλη η Ελλάδα είχε φρίξει με τους Αλβανούς που έρχονταν. Το 2001-02, όταν ξεκίνησαν να έρχονται Αφγανοί και Ιρακινοί, που είχαν διαφορετικά κοινωνικά πρότυπα, ξαφνικά οι Αλβανοί, που ήταν παράδειγμα μετανάστη, έγιναν οι Αλβανοί μας. Αλλάξαμε την αντίληψή μας. Καταλάβαμε ότι κινούνται πολιτιστικά στα δικά μας δεδομένα. Υπάρχουν πληθυσμοί που είναι μακριά από τα δικά μας δεδομένα και πληθυσμοί πολύ κοντά στα δικά μας δεδομένα»

«Το πρώτο ερωτηματικό είναι αν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Η απάντηση σε γενικές γραμμές είναι όχι. Αυτό είναι κάτι που εμποδίζει την ενσωμάτωση. Το δεύτερο είναι πόσοι μπορούν να μείνουν. Ο αριθμός είναι πεπερασμένος. Αν πούμε ότι ετησίως, τα τελευταία 3 χρόνια δεχόμαστε 80.000 άτομα, είναι μεγάλος αριθμός για το μέγεθος της χώρας. Επίσης υπάρχει διάχυτος φόβος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ενσωματωθούν, αλλά θα θελήσουν να επιβάλουν τα δικά τους πρότυπα. Για εμένα αν θες να ενσωματώσεις είναι στα νέα παιδιά μέσω της παιδείας», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η πιο αποτελεσματική μορφή βοήθειας για ενσωμάτωση είναι η παιδεία και όλο αυτό ξεκίνησε από μια τυχαία απόφαση το 1992, από το Υπουργείο Παιδείας, που είχε αποφασίσει να εγγράφονται τα παιδιά των Αλβανών στα σχολεία, χωρίς να έχουν όλα τους τα χαρτιά. Όταν ρώτησα αν αυτό προήλθε από υπουργική απόφαση μου είπαν ότι ελήφθη από κατώτερων υπαλλήλων, οι οποίοι σκέφτηκαν ότι αν δεν τα γράψεις στο σχολείο αυτά τα παιδιά θα γυρνάνε αλητάκια στους δρόμους».

Για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Βόρεια Ελλάδα από τη Γερμανία: «Αυστριακοί και Γερμανοί μας κατηγορούν ότι άτομα που αιτούνται άσυλο τα τελευταία δύο χρόνια, είναι άτομα τα οποία έχουν καταγραφεί ναι μπαίνουν στην Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Και λένε πώς σας έφυγαν και ήρθαν εδώ;»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...