Διατροφή

Συντήρηση τροφίμων: Αυτά τα 4 σημάδια δείχνουν ότι το γάλα στο ψυγείο σου είναι για πέταμα

Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι το γάλα που έχει στο ψυγείο του έχει χαλάσει;

Υπάρχουν μερικά εμφανή σημάδια, που μπορούν να αποκαλύψουν αν το γάλα που βρίσκεται στο ψυγείο του σπιτιού ή του γραφείου έχει χαλάσει και συνεπώς δεν πρέπει να το καταναλώσεις, ούτε καν για να προσθέσεις λίγο στον καφέ σου.

Έχει περάσει η ημερομηνία λήξης στη συσκευασία
Ξεκινάμε από τον πιο απλό τρόπο ελέγχου του κατά πόσο είναι κατάλληλο προς κατανάλωση το γάλα -την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία. Όσο απλό και προφανές και αν μοιάζει, πολλοί δεν ελέγχουν την ημερομηνία λήξης, ειδικά στην περίπτωση μιας συσκευασίας στο ψυγείο του γραφείου.

Έχει άσχημη οσμή
Εάν το γάλα σου δεν μυρίζει ευχάριστα, σαν… γάλα, πιθανότατα έχει λήξει. Το γάλα που έχει χαλάσει αποκτάει άσχημη οσμή, που είναι ευδιάκριτη και ιδιαίτερα ενοχλητική.

Υπάρχουν αλλαγές στην υφή και την πυκνότητα
Όταν ανοίγεις μία συσκευασία γάλακτος, το γάλα θα πρέπει να φαίνεται λείο και απαλλαγμένο από οποιαδήποτε σωματίδια. Αν πάλι διαπιστώσεις ότι το γάλα σου έχει παρατηρήσετε σβόλους και κομματάκια σαν τυρόπηγμα, ήρθε η ώρα να το πετάξεις στα σκουπίδια.

Έχει χάσει το λευκό χρώμα του
Το γάλα πρέπει να έχει ολόλευκο χρώμα και οτιδήποτε διαφορετικό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πιθανότατα το γάλα έχει χαλάσει και δεν είναι πλέον κατάλληλο προς κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ