Αρχείο

Στον Πειραιά το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Γιάροσλαβ Μούντρι» (εικόνες)

Η στάση στη Λεμεσό ήταν η πρώτη μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του περάσματος από τη Βαλτική στη Μεσόγειο, τα πλοία κάλυψαν περισσότερα από εφτά χιλιάδες ναυτικά μίλια.

Το πολεμικό πλοίο «Γιάροσλαβ Μούντρι» του ρωσικού στόλου της Βαλτικής έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά για επιχειρησιακούς λόγους. Το πλοίο επισκέφθηκε ο Ρώσος πρέσβης που συναντήθηκε με το πλήρωμα.

Ο Πειραιάς ήταν ο επόμενος σταθμός του πολεμικού πλοίου που βρισκόταν στην Κύπρο. Πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη ρωσικών πολεμικών πλοίων το τελευταίο δίμηνο.


Το ρωσικό «Γιάροσλαβ Μούντρι»

Η απόσπαση του πλοίου Γιάροσλαβ Μούντρι, του ρυμουλκού Βίκτορ Κονέτσκι και του τάνκερ Γέλνια που συμμετέχουν σε μεγάλης εμβέλειας αποστολές, έγινε για την τροφοδοσία τους στο λιμάνι της Λεμεσού.

Εκτός από την τροφοδοσία του πλοίου, το ρωσικό πλήρωμα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αξιοθέατα και να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης στη στεριά. Η στάση στη Λεμεσό ήταν η πρώτη μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του περάσματος από τη Βαλτική στη Μεσόγειο, τα πλοία κάλυψαν περισσότερα από εφτά χιλιάδες ναυτικά μίλια.

Στο πολεμικό και τα άλλα πλοία βρίσκονται πεζοναύτες του στόλους της Βαλτικής, ενώ στο Γιάροσλαβ Μούντρι βρίσκεται και ελικόπτερο τύπου Ka-27.

Τα πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι Μπαλτίσκ την 1η Οκτωβρίου και κατευθύνονται στον Ινδικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...