Αθλητισμός

Στήριξη του νέου αθλητικού νομοσχεδίου από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές


Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές φαίνεται να δίνουν τη στήριξή τους στις αλλαγές που φέρνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Κι ενώ οι παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού - μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απειλούν με παραιτήσεις, κορυφαίοι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές βρίσκουν θετικό το υπό διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο. Παλαιοί αθλητές που έχουν φέρει στη χώρα μας δεκάδες επιτυχίες με αναρτήσεις τους σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης και με δηλώσεις τους αναφέρουν ότι ο αθλητισμός πρέπει να κάνει ένα βήμα προς το μέλλον και αυτό το νομοσχέδιο θα του δώσει την ευκαιρία.

 

Αυτό που έχει σηκώσει τη... θύελλα διαμαρτυριών των παραγόντων είναι η διάταξη για την αναδρομικότητα στις θητείες και για το όριο ηλικίας τα 70 έτη, διότι πολλοί από τους ιθύνοντες του αθλητισμού θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους επειδή βρίσκονται σε αυτές για περισσότερα από 12 χρόνια. Αντίθετα, κορυφαίοι παλαιοί πρωταθλητές μας - άνθρωποι που αφιέρωσαν τα νιάτα τους στον αθλητισμό- πιστεύουν ότι αυτή η αλλαγή θα έχει θετικά στοιχεία για τον ελληνικό αθλητισμό ενώ είναι υπέρ και για τις υπόλοιπες διατάξεις για τη βία, τους χειραγωγούμενους αγώνες κλπ.

 

«Σε ό,τι αφορά τις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, το πνεύμα των διατάξεων που πρόκειται να ψηφιστούν, με βρίσκει σύμφωνο, τόσο ως προς τον ποσοτικό περιορισμό των τριών θητειών στη θέση του Προέδρου, με την αύξηση των δύο θητειών σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση, όσο και στον ηλικιακό περιορισμό των εβδομήντα ετών για ένα πρόσωπο. Πιστεύω, ότι επιβάλλεται να υπάρχει ανανέωση στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με ανθρώπους που θα προσφέρουν καινοτόμες ιδέες και θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, με προοδευτικές απόψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας σύμφωνα με την "Καθημερινή".

 

Υπέρ του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είναι και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης: «Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Ειναι "κοινό μυστικό" ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και αλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά; Ο Υφυπ Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του!!», υπογραμμίζει.

 

https://www.facebook.com/kaklamanakisofficial/posts/2538145439606647&width=500

Και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και «ασημένια» Ολυμπιονίκης του πόλο Βούλα Κοζομπόλη βρίσκει θετικά σημεία στο νομοσχέδιο: «Σε σχέση με τα θέματα της βίας την φετινή χρονιά έγινα και εγώ μάρτυρας επεισοδίων σκληρής βίας ακόμη και σε γυναικείο αγώνα υδατοσφαίρισης. Οπότε, εφόσον ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο , θα μπορέσω επιτέλους να πάω με τα παιδιά μου να παρακολουθήσω, χωρίς κίνδυνο, έναν αγώνα», τονίζει.

Ακόμα και αθλητές που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα πριν από πολλά χρόνια όπως ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος και ο Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας Γιώργος Στεφανόπουλος πιστεύουν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα βοηθήσει στην «εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού».

https://www.facebook.com/gstefanopoulos2/posts/2947685908593472&width=500

«Υπέρμαχος της άποψης ότι πρέπει να υπάρξουν νέα πρόσωπα» είναι και ο Ολυμπιονίκης του βόλεϊ Βασίλης Κουρνέτας καθώς θεωρεί ότι έτσι «θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη μετάβαση στη νέα εποχή».

Με θετικό τρόπο για το νέο νομοσχέδιο έχουν εκφραστεί η Αγγελική Καραπατάκη («ασημένια» Ολυμπιονίκης του πόλο), Ειρήνη Αϊνδηλή («χάλκινη» Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ), Μαρία Χριστοφορίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών), Μαρία Καρπαθάκη (παγκόσμια πρωταθλήτρια ταέ κβον ντο) κ.α. Αξίζει να αναφερθεί ότι και πολλοί πρωτοκλασάτοι εν ενεργεία αθλητές είναι υπέρ του νέου νομοσχεδίου αλλά φοβούνται να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους.

Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (11/11) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με την τοποθέτηση διαφόρων φορέων του αθλητισμού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές