Κίνα

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής διαδηλωτή στο Χονγκ Κονγκ (σκληρές εικόνες)


Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι διαδηλωτές ήρθαν σε μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, με έναν από αυτούς να πυροβολεί διαδηλωτή εξ επαφής!

Τα Ασιατικά ΜΜΕ, είχαν αρχικά πληροφορίες για έναν νεκρό (δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για τον διαδηλωτή που πυροβολήθηκε εξ επαφής), κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, η οποία δεν έκανε μάλιστα το παραμικρό σχόλιο για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινές σφαίρες κατά διαδηλωτών. Οπως ανέφερε ωστόσο, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο, ο διαδηλωτής που δέχτηκε τον πυροβολισμό, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. Οι δύο διαδηλωτές, αυτός που συνελήφθη και αυτός που τραυματίστηκε, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο. Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ είπε ότι ήταν ενήμερος μόνο για έναν διαδηλωτή με τραύματα από σφαίρες σήμερα το πρωί ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 04:00 ώρα Ελλάδας). Την πληροφορία ότι υπάρχει διαδηλωτής που έχει τραυματιστεί από πυρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.

Χονγκ Κονγκ: Το βίντεο με τον πυροβολισμό
Σε βίντεο το οποίο κατέγραψε τη σκληρή σκηνή, ένας διαδηλωτής παλεύει με έναν αστυνομικό, ο οποίος του έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα. Στο σημείο φτάνει ένας άλλος διαδηλωτής, με καλυμμένο το πρόσωπό του, προκειμένου να βοηθήσει τον διαδηλωτή. Μόλις τον βλέπει ο αστυνομικός ωστόσο, βγάζει το όπλο και τον πυροβολεί από απόσταση δύο μέτρων, με άλλους διαδηλωτές να πέφτουν πάνω του. Πιο δίπλα διαδραματίζονταν άλλες μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των δύο πλευρών, με την εικόνα να μιλά από μόνη της και να είναι πραγματικά τρομακτική. Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ