Κίνα

Σι Τζινπίνγκ προς Παυλόπουλο: Έχω μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον

«Έχω μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον» επισήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, εκφράζοντας την ελπίδα του για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.  

Από το προεδρικό μέγαρο όπου ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον κ. Σι, ο κινέζος πρόεδρος επισήμανε ότι οι δυο χώρες είναι κληρονόμοι μεγάλων πολιτισμών. «Οι λαοί μας αγωνίστηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν σύγχρονη χώρα» τόνισε.

«Έφρασα χθες βραδύ στην Ελλάδα και ένιωσα τον ελληνικό πολιτισμό προερχόμενος από τον πανάρχαιο κινεζικό πολιτισμό (...) δεν πρόκειται για συνεργασία δυο χωρών, αλλά δύο πολιτισμών» υπογράμμισε.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κίνας, ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε έμφαση στη συμβολή του Σι Τζινπίνγκ στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κινέζων πολιτών, κάνοντας λόγο για «αλματώδεις προόδους στο εσωτερικό και το εξωτερικό» χάρη στις προσπάθειές του. Η Κίνα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι σήμερα παγκόσμιος παράγοντας στην οικονομία λήγω των επιτευγμάτων της, και τους δύο πολιτισμούς ενώνουν η ιστορία τους και κοινές αρχές τους όπως η δικαιοσύνη και ο ανθρωπισμός.

Σημειώνεται ρόκειται για την πρώτη επίσκεψη κινέζου επικεφαλής κράτους στην Ελλάδα τα τελευταία 11 χρόνια.

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ