Βαλκάνια

Σεισμός στην Αλβανία: Θρήνος στις κηδείες των νεκρών - Πάνω από 10.000 οι άστεγοι (βίντεο)

Θρήνος επικρατεί στη γειτονική Αλβανία, καθώς σήμερα τελούνται οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τελευταίους έξι αγνοούμενους.

Έρημη πόλη θυμίζει το Δυρράχιο, με τους διασώστες να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία.

Παρότι οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων έχουν περιοριστεί σημαντικά, τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν αδιάκοπα, με στόχο την ανάσυρση των τελευταίων έξι αγνοούμενων ατόμων.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού ανέρχεται σε 49 νεκρούς, 750 τραυματίες, εκατοντάδες κατεστραμμένα κτίρια, αλλά και μια χώρα… σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

https://youtu.be/MLdEi4GViO8

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Δυρράχιο, όπου συνολικά 701 κτίρια υπέστησαν ζημιές. Στα Τίρανα, ο αριθμός των πληγέντων κτιρίων ανέρχεται σε 202.

Την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρα μεταβαίνει ομάδα Ελλήνων μηχανικών, προκειμένου να συνδράμει στην αξιολόγηση της κατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, οι άστεγοι υπερβαίνουν τους 10.000, εκ των οποίων οι περισσότεροι στο Δυρράχιο, τη Θουμάνα και την πρωτεύουσα Τίρανα.

https://youtu.be/cwa2azPnks0

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή ώστε οι σεισμόπληκτοι να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τον αλβανικό λαό, με χιλιάδες πολίτες από πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, να προσφέρουν χρήματα ή είδη πρώτης ανάγκης.

https://youtu.be/zrq826ADQYE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...