Κόσμος

Σάλος στην Αυστρία από ανάμιξη πολιτικού σε κύκλο ναζιστών-αντισημιτιστών

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστρία με την είδηση εμπλοκής πολιτικού του Κόμματος των Ελευθέρων σε υπόθεση που αφορά βιβλίο με αντισημιτικό και ναζιστικό περιεχόμενο.

Οι πρωτοσέλιδες αποκαλύψεις της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας “Kronen Zeitung” στην Αυστρία για νέα υπόθεση βιβλίου με ποιήματα αντισημιτικού και φιλοναζιστικού περιεχομένου, η οποία συνδέεται με βουλευτή του πρώην συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο, θυμίζοντας ανάλογο σκάνδαλο στις αρχές του 2018.

Το βιβλίο με περιεχόμενο αντισημιτικό, ρατσιστικό και εγκωμιαστικό για τους ναζιστές και το Τρίτο Ράιχ φέρεται να έχει εκδώσει ο παγγερμανιστικός εθνικιστικός σύνδεσμος Pennales Corps Austria στην πόλη Κνίτελφελντ του ομόσπονδου αυστριακού κρατιδίου της Στιρίας, στον οποίο είναι μέλος ο εν λόγω βουλευτής των Ελευθέρων.

Αυστρία: Καταδικάζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς
Ο πρώην, και τώρα εντολοδόχος, καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς καταδικάζει ως “ακραία αηδιαστικά” τα κείμενα των ποιημάτων που περιέχονται στο βιβλίο, το οποίο παραδέχεται ότι έχει στην κατοχή του και γνωρίζει το περιεχόμενό του ο Βόλφγκανγκ Τσάνγκερ, ο βουλευτής των Ελευθέρων, που συγκυβερνούσαν μέχρι τον περασμένο Μάιο με το Λαϊκό Κόμμα.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τα κείμενα είναι “βαθύτατα αντισημιτικά” και εκτός τούτου περιέχουν μία “προσβολή του αυστριακού εθνικού ύμνου, και ως εκ τούτου της ίδιας της Αυστρίας” και ο ίδιος ως άνθρωπος και ως πατριώτης τα απορρίπτει.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος Καρλ Νέχαμερ ζήτησε από τον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ να επέμβει και να “καθαρίσει επιτέλους” το κόμμα του, ενώ τόνισε πως “ο αντισημιτισμός ανεξαρτήτως ποιας μορφής, δεν έχει απολύτως καμία θέση στην Αυστρία”.

Ο ίδιος επισήμανε πως “στο περιβάλλον των Ελευθέρων εμφανίζονται επανειλημμένα ποιήματα αντισημιτικού περιεχομένου και εδώ δεν μπορεί πλέον ο αρχηγός του κόμματος να μένει απλός θεατής”.

Παρόμοιο σκάνδαλο είχε ξεσπάσει τον Ιανουάριο του 2018 έπειτα από αποκαλύψεις για την έκδοση βιβλίου με ύμνους που έχουν περιεχόμενο καθαρά αντισημιτικό, ρατσιστικό και εγκωμιαστικό για τους ναζιστές και το Τρίτο Ράιχ, από τον παγγερμανιστικό εθνικιστικό σύνδεσμο Germania στην πόλη Βίνερ Νόιστατ του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...