Κόσμος

Σάλος από τα πρησμένα άκρα του πρίγκιπα Καρόλου - Από τι μπορεί να πάσχει (εικόνες)

Επίσημη βασιλική περιοδεία στην Ινδία κάνει ο πρίγκιπας Κάρολος με την προσοχή των καμερών να πέφτει στα απίστευτα πρησμένα πόδια και χέρια του, προκαλώντας ανησυχίες για την υγεία του.

Ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας έφτασε σήμερα στην Ινδία για την διήμερη βασιλική περιοδεία του, πετώντας με αεροπλάνο από το Ηνωμένο Βασίλειο – μια πτήση που διαρκεί περίπου 9 ώρες – οπότε είναι λογικό τα άκρα του να είναι λίγο πρησμένα.


Ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται σε επίσημη βασιλική περιοδεία στην Ινδία

Το θέαμα κατέγραψαν οι κάμερες την ώρα που έβγαζε τα παπούτσια του για να εισέλθει σε έναν ναό στο Νέο Δελχί, αποκαλύπτοντας τα κατακόκκινα δάχτυλα των ποδιών του. Και το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στα πόδια. Ακόμη και τα δάχτυλα των χεριών του έδειχναν σαν παραφουσκωμένα, κατακόκκινα γάντια.


Τα εξαιρετικά πρησμένα δάχτυλα του πρίγκιπα Καρόλου

Και μπορεί να μην έδειξε να ενοχλείται καθόλου από το πρόβλημα αυτό, αστειευόμενος μάλιστα με τους βοηθούς του, συναντώντας τον Πρόεδρο της χώρας, Ραμ Ναθ Κοβίντ και αποτίοντας φόρο τιμής στο στρατιωτικό προσωπικό, ωστόσο οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας ανησύχησαν.


Ο πρίγκιπας Κάρολος αναγκάστηκε να βγάλει τα παπούτσια του για να μπει σε έναν ναό με αποτέλεσμα να αποκαλύψει τα ακαλαίσθητα και πρησμένα πόδια του

Σε τι μπορεί να οφείλεται το πρήξιμο

Ο ίδιος ο πρίγκιπας έχει μιλήσει στο παρελθόν αστειευόμενος για τα «δάχτυλα – λουκάνικα» του, οι ειδικοί όμως έχουν παρατηρήσει πως τείνουν να πρήζονται όταν συνήθως ταξιδεύει στο εξωτερικό. Κι ενώ ο ίδιος δεν θέλει να δώσει διάσταση στο θέμα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα πρησμένα άκρα μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, μεταξύ των οποίων η ουρική αρθρίτιδα, ο διαβήτης ή και η κατακράτηση υγρών εξαιτίας κάποιων φυσικών καταστάσεων.


Οι θαυμαστές του ανησύχησαν λέγοντας πως μπορεί να πάσχει από ουρική αρθρίτιδα

Τα σχόλια στα social media

Πάντως, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσαν να σχολιάσουν τόσο το έντονο πρήξιμο όσο και τα ακαλαίσθητα και απεριποίητα κάτω άκρα του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας. Πολλοί βλέποντας τα άκρα του αλλά και το ροδαλό χρώμα στο πρόσωπό του έσπευσαν, φυσικά, να πουν ότι φταίει το πολύ ποτό και η καλή ζωή που κάνει. «Έχεις όλα τα λεφτά του κόσμου και πάσχεις από ουρική αρθρίτιδα; Βρες έναν καλό γιατρό και κόψε το αλκοόλ» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει πως και ο βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος έπασχε από την ίδια πάθηση από την μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρασιού.


Τα χέρια του ήταν τόσο πρησμένα που έμοιαζαν με παραφουσκωμένα γάντια

Όσο για την ουρική αρθρίτιδα, πολλοί ανέφεραν ότι είναι εξαιρετικά επίπονη τονίζοντας πως αν έπασχε από κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον ακόμη και να περπατήσει, πόσο μάλλον να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι με τόσες επίσημες βασιλικές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ