Αρχείο

Πώς να λύσεις ένα κύβο του Ρούμπικ σε ένα λεπτό (βίντεο)

Υπάρχει τρόπος να λύσει κάποιος τον κύβο του Ρούμπικ μέσα σε ένα λεπτό με μόλις δυο κινήσεις.

Ο Ούγγρος γλύπτης και καθηγητής αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ επινόησε τον διάσημο κύβο το 1974. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο παζλ που μπορεί να γίνει εθιστικό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια έχει πουλήσει 350 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως, και γι’ αυτό δικαίως θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι παζλ στον κόσμο.

Οι περισσότεροι, σε μικρή ηλικία ή και πιο μετά έχουν έρθει…αντιμέτωποι με έναν κύβο του Ρούμπικ. Το να φέρεις όλα τα τετράγωνα του ίδιου χρωματισμού σε μια πλευρά φαντάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φάει πολλές ώρες από τη ζωή τους μη μπορώντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλέον ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ και του YouTube. Για κάθε πρόβλημα που έχουμε, υπάρχει ένα tutorial βίντεο με την εξήγηση του. Ο κύβος του Ρούμπικ δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες βίντεο με τρόπους προκειμένου να φτάσει κάποιος στη λύση του μυστηρίου. Ορισμένα από αυτά είναι αρκετά περίπλοκα.

Αν κάποιος ψάξει καλά θα βρει ένα βίντεο που όλα είναι αρκετά απλά. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν κάνει παραπάνω από δυο συγκεκριμένες κινήσεις για πολλές φορές μέχρι όλα τα χρώματα να πάνε στην σωστή πλευρά. Αυτό του παίρνει περίπου ένα λεπτό όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

https://youtu.be/il5oEPNASmg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...