Κόσμος

Πόσο πιο αναξιόπιστοι; Ανάμεσα στους καθηγητές που υπογράφουν για την κλιματική κρίση και ο...προφέσορας Μίκυ Μάους!

Χθες γράφαμε πως 11.000 εμπειρογνώμονες  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν τη «λύση» στην υπερθέρμανση του πλανήτη: «Θάνατος για δισεκατομμύρια ανθρώπους»

Σύμφωνα με την σχετική δήλωση που δημοσίευσε το περιοδικό BioScience και υπογράφουν 11.000 επιστήμονες: Ο κόσμος αντιμετωπίζει «ανείπωτη ταλαιπωρία λόγω της κλιματικής κρίσης»,
"Δηλώνουμε με σαφήνεια και χωρίς αμφιβολία ότι ο πλανήτης Γη αντιμετωπίζει μια κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Δυστυχώς για την αξιοπιστία της δήλωσης, μεταξύ των υπογραφόντων είναι και ένα... ποντίκι.

Χωρις υπερβολή στις υπογραφές υπάρχει και το εξης όνομα: Mouse Micky , καθηγητής, στο Micky Mouse Institute for Blind, Ναμίμπια.

Στη δήλωση που δημοσίευσε το περιοδικό BioScience, οι επιστήμονες ισχυρίζονται:

"Δηλώνουμε με σαφήνεια και χωρίς αμφιβολία ότι ο πλανήτης Γη αντιμετωπίζει κλιματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ... Απαιτείται μια τεράστια αύξηση των προσπαθειών για τη διατήρηση της βιόσφαιρας μας για να αποφευχθεί η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία λόγω της κλιματικής κρίσης ... Η κλιματική κρίση συνδέεται στενά με την υπερβολική κατανάλωση πλούσιου τρόπου ζωής ... Για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας ... "

Αλλά ενώ η δήλωση έχει λάβει γενναιόδωρη κάλυψη από τη συνήθη αφύσικη υστερία στα γνωστά μίντια, το CBS, το ABC News, το CNN και το Guardian, άλλοι ανταποκρίθηκαν με σκεπτικισμό και κοροϊδία.

Ορισμένοι σημειώνουν ότι πολύ λίγοι από αυτούς τους 11.000 υπογράφοντες ασχολούνται άμεσα με την επιστήμη του κλίματος. Εργάζονται σε πεδία όπως «οικογενειακός γιατρός», «παλαιοντολογία σπονδυλωτών» έως «πολιτικός μηχανικός» και «συνταξιούχος καθηγητής επιστήμης, επιθεωρητής και σύμβουλος, στο συμβούλιο κομητείας του Warwickshire».

Η εντύπωση που έχει δοθεί είναι μια τεράστια παρασιτοβιομηχανία με έντονο συμφέρον να προωθηθεί η «κλιματική επείγουσα ανάγκη» αλλά με ελάχιστη προσωπική κατανόηση του τομέα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...