Κόσμος

Πυρά Μακρόν κατά Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα παραγκωνιστούν αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού

Η διοίκηση Τραμπ ξεκίνησε τη διαδικασία για να αποσύρει επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και ο Μακρόν, εξαπέλυσε πυρά κατά της απόφασης αυτής.

Οι αναφορές του Γάλλου προέδρου έρχονται καθώς η διοίκηση Τραμπ ξεκίνησε τη διαδικασία για να αποσύρει επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την οποία είχε υπογράψει πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το 2014.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα «δεν θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων».

Η δήλωση του κ. Μακρόν έρχεται μετά από την υπογραφή σύμβασης με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επαναδέσμευσης στη συμφωνία για το κλίμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η απόφαση του κ. Τραμπ να αποσυρθεί από το σύμφωνο θα οδηγήσει σε παραγκωνισμό των ΗΠΑ.

«Λυπούμαι για τις επιλογές που επέβαλαν άλλοι, αλλά θέλω να τις θεωρήσω ως οριακές επιλογές, διότι όταν η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία, η οποία επικύρωσε τις συμφωνίες του Παρισιού πριν από λίγες εβδομάδες, δεσμεύονται με σταθερότητα, η απομονωμένη επιλογή της μιας ή της άλλης χώρας δεν είναι αρκετή για να αλλάξει την πορεία του κόσμου, θα οδηγήσει απλώς σε απομόνωσή τους», δήλωσε.

Ο Κινέζος άφησε επίσης αιχμές κατά του κ. Τραμπ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι το Πεκίνο – ο μεγαλύτερος ρυπαντής στον κόσμο - αντιτίθεται στον νόμο της ζούγκλας και τον εκφοβισμό.

Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε τη διαδικασία επίσημης αποχώρησης των ΗΠΑ το Παγκόσμιο Σύμφωνο για το κλίμα, μία ημέρα αφότου περισσότεροι από 11.000 επιστήμονες δημοσίευσαν έκθεση κατά την οποία ο κόσμος πρέπει να δράσει γρήγορα εάν θέλει να αποφύγει τον «ανείπωτο πόνο» που θα επιφέρει η παγκόσμια υπερθέρμανση.

Η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα τέθηκε σε ισχύ το 2016, με 187 κράτη να την κυρώνουν. Η Συμφωνία καλεί τα μέρη να θέσουν στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αποτρέποντας την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη κατά περισσότερο από 1,5 βαθμούς Κελσίου. Ο κ. Τραμπ από την πλευρά του έχει χαρακτηρίσει απάτη την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...