Ελληνοτουρκικά

Προκλητική συνάντηση Τσαβούσογλου-ψευτομουφτήδων: "H Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης" - "Θα προστατεύσουμε την τουρκική μειονότητα»

Προκλητικό εμφανίζεται για ακόμα μια φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος σε "τουρκική μειονότητα" στη Θράκη και σε παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης από την ελληνική πλευρά. Οι προκλητικές δηλώσεις ακολούθησαν τη συνάντηση του Τούρκου με τους ψευτομουφτήδες της Κομοτηνής.

Για «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα, έκανε προκλητικά λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από συνάντηση που είχε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ στην κατοικία του, μαζί με τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων καθηγητή Αλί Ερμπάς. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Με ανάρτησή του στο Twitter o Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της «Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάνης, ενώ επανέλαβε την υποστήριξή του στους δύο ψευτομουφτήδες, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Αναλυτικά ο Τσαβούσογλου έγραψε:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και Λωζάνης. Επαναλάβαμε την στήριξη μας στον Μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον Μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ οι οποίοι δεν λυγίζουν μπροστά από τις καταπιέσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...