Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Άγνοια για δωροδοκίες πολιτικών, διάψευση για Λοβέρδο από τη γραμματέα του Φρουζή

Τις καταγγελίες της «Αικατερίνης Κελέση» και των υπόλοιπων κουκουλοφόρων μαρτύρων που μιλούσαν για τροχήλατες βαλίτσες γεμάτες μίζες για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα διέψευσε η Μαρία Μαραγγέλη, πρώην προσωπική γραμματέας και στενή συνεργάτης του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Καταθέτοντας για εννέα ώρες ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνούν την σκευωρία Novartis υποστήριξε ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία πολιτικών προσώπων και διακίνηση βαλιτσών γεμάτες χαρτονομίσματα με προορισμό υπουργικά γραφεία.

«Samsonite βαλίτσα με χρήματα που έφυγε από την Novartis με τον Φρουζή για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ και πολλοί άλλοι φέρεται να είπε μεταξύ άλλων».

Υπο αυτά τα δεδομένα στον συνολικό φάκελο της υπόθεσης προστίθεται μια ακόμα κατάθεση που ενδεχομένως να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία όταν και αν αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αυτό γιατί αρκετά μέλη της προανακριτικής εκτιμούν ότι η κυρία Μαραγγέλη είναι η μάρτυρας που εντάχθηκε σε ειδικό καθεστώς με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Πρέπει δε να υπενθυμιστεί ότι ο κ. Νίκος Μανιαδάκης, πρώην «κουκουλοφόρος» μάρτυρας με όνομα «Γιάννης Αναστασίου» έχει υποστηρίξει σε επίσημη αναφορά του πως βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπόλοιπους δύο «κουκουλοφόρους» αποκαλύπτοντας μάλιστα τα στοιχεία της πραγματικής τους ταυτότητας. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι είναι οι Μ. Μαραγγέλη και ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης.

Σύμφωνα πάντα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής εάν στο προσεχές διάστημα αποκαλυφθεί ότι η κυρία Μαραγγέλη είναι τελικά ένας εκ των «προστατευόμενων» μαρτύρων τότε αυτομάτως καθίσταται αναξιόπιστη και οι καταγγελίες της περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων καταπέφτουν καθώς θα έχουν διαψευστεί ακόμα και από την ίδια.

Πρέπει δε να υπενθυμιστεί ότι η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» έδειξε με τις καταθέσεις της ότι βρισκόταν πολύ κοντά στον κ. Φρουζή σε σημείο που γνώριζε το καθημερινό του πρόγραμμα, τα ραντεβού που πραγματοποιούσε και το περιεχόμενο της επαγγελματικής και προσωπικής του ατζέντας.

Εκτός αυτού σε έγγραφο που αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες η εφημερίδα «Καθημερινή» η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επιχειρώντας να περιγράψει την προστατευόμενη μάρτυρα «Κελέση» χρησιμοποίησε αυτούσιο απόσπασμα της έκθεσης του FBI το οποίο περιγράφει την κυρία Μαραγγέλη.

Αντιφάσεις για Λοβέρδο

Πέραν αυτών η κυρία Μαραγγέλη φαίνεται πως υπέπεσε και σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις. Η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή υποστήριξε αρχικά ότι η ίδια έκλεισε ραντεβού του πρώην προϊσταμένου της με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο για να αναγκαστεί στην συνέχεια να αυτοδιαψευστεί.

Ο διάλογος που διημείφθη είναι αποκαλυπτικός και παραπέμπει στις προβληματικές καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων θυμίζοντας τον τρόπο που επιχειρήθηκε η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, η κυρία Μαραγγέλη ρωτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επικαλέστηκαν και email αναφορικά με υποτιθέμενο ραντεβού του πρώην επικεφαλής της Novartis με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Η κυρία Μαραγγέλη απαντώντας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, αν και τόσο ο κ. Φρουζής όσο και ο κ. Λοβέρδος έχουν αρνηθεί ότι έχουν βρεθεί.

Ωστόσο όταν τον λόγο πήρε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης κατέθεσε στην επιτροπή αντίγραφο, από την δικογραφία, των ημερολογίων του Φρουζη, τα οποία κρατούσε μάλιστα η ίδια η Μαραγγέλη. Τα επίμαχα έγγραφα αναφέρουν επι λέξει πως στις 6/9/2011 «ζητήθηκε ραντεβού, περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν». Επίσης, αντίγραφο από τα e-mail του κ. Φρουζή, που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στα γραφεία της Νοβάρτις, επισημαίνει πως στις 11/10/2011 «ο Αρνουτ θέλει ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το ραντεβού με τον Λοβερδο να είναι μαζί σας».

Στοιχείο που δείχνει ότι ένα μήνα μετά, το αίτημα για συνάντηση δεν είχε ικανοποιηθεί. Επίσης, 9/11/2011, δηλαδή δυο μήνες μετά, το ημερολόγιο σε ό,τι αφορα το ραντεβου με Λοβερδο αναγράφει «No news yet».

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Δημήτρης Μπιαγκής: Γνωρίζετε τελικά αν έγινε συνάντησε με Λοβερδο Φρουζη;

Μ. Μαραγγέλη: Οχι δεν γνωρίζω

Πάντως, κοινή διαπίστωση των μελών της επιτροπής είναι πως η μάρτυρας εξέπεμψε προσωπική πικρία και μένος κατά του πρώην προϊσταμένου της. Οι αναφορές της για τον Κ. Φρουζή ήταν σχεδόν δηλητηριώδεις στοιχείο που κατά τους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή προμηνύει έντονο προσωπικό παρασκήνιο και προσπάθεια εκδίκησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...