Κόσμος

Πούτιν και Ζελένσκι θα συναντηθούν στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να έχουν την πρώτη κατ'ιδίαν συνάντησή τους στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετέχουν στη σύνοδο Κορυφής μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για την επίλυση της πενταετούς σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο σύμβουλος του Πούτιν Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε ότι μία κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών βρίσκεται στο πρόγραμμα.

Μία ουκρανική διπλωματική πηγή όταν ρωτήθηκε για κατ’ ιδίαν συνάντηση δήλωσε «δεν γνωρίζουμε ακόμα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ζελένσκι είπε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με κάθε ηγέτη κράτους στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι, εφόσον χρειαστεί.

ΟΙ ΗΠΑ έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία και έχουν καλέσει τη Ρωσία να εφαρμόσει το σχέδιο του 2015 για εκεχειρία.

«Η υποστήριξή μας για την κυριαρχία της Ουκρανίας είναι σταθερή και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για να ασκήσουμε πιέσεις στη Ρωσία» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο 41χρονος κωμικός Ζελένσκι ανέβηκε στην εξουσία τον Μάιο με τη δέσμευση να φέρει ειρήνη και να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών που έχουν αποσχιστεί.

Όμως ακόμα δεν έχει συναντηθεί με τον Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ