Εσωτερική Ασφάλεια

Πολυτεχνείο: Ειδικά μέτρα της Αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων

Σκοπός τους, να πραγματοποιήσουν παρακολουθήσεις υπόπτων για τέλεση επεισοδίων στην επέτειο για το Πολυτεχνείο και μάλιστα φανερές τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να δείξουν στους υπόπτους πως τους ξέρουν και κυρίως πως οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν το πώς θα κινηθούν.

Εκτός αυτού, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, που αναμένεται και η κορύφωση της επετείου για το Πολυτεχνείο με την μεγάλη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, κατά την προσέλευση των διαδηλωτών, κυρίως όσων θα βρεθούν στο μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μεταφοράς “πολεμοφοδίων”.
Επίσης, στους προκαθορισμένους χώρους συγκέντρωσης, αστυνομικοί θα έχουν ήδη κάνει έρευνα στο χώρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τις προηγούμενες ημέρες έχουν κρύψει οι διαδηλωτές πολεμοφόδια, όπως μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Οι προληπτικοί έλεγχοι και οι φανερές παρακολουθήσεις, είναι μια πρακτική που έχει εφαρμόσει και κατά το παρελθόν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όταν ήταν στον θώκο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και μάλιστα αυτό το μέτρο είχε φέρει αποτελέσματα.

Drones και ομάδα “ΔΡΑΣΗ” στο Πολυτεχνείο
Επιπλέον, όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ., εκτός από το ελικόπτερο που διαθέτει η Αστυνομία, θα χρησιμοποιηθούν ειδικά drones που θα πετούν πάνω από την πορεία, αλλά και την περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, που συντονίζει τα μέτρα, να έχει εικόνα από τις ταράτσες κτιρίων στην συγκεκριμένη περιοχή.
Άλλωστε, λόγω των νέων δεδομένων, δηλαδή την κατάργηση του ασύλου και την άμεση εισβολή αστυνομικών Δυνάμεων σε κατειλημμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα που διαπράττονται αδικήματα, οι ταραξίες αναμένεται να αναμορφώσουν την δράση τους, και -όπως έδειξαν τελευταία- οι ταράτσες στα Εξάρχεια, μάλλον τους εξασφαλίζουν ένα σταθερό “χαράκωμα”.
Κατά συνέπεια, τα drones της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σε θέση να δίνουν άμεσα εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, με σκοπό ανάλογες να είναι και οι εντολές που θα δίδονται στους Αστυνομικούς των ΜΑΤ για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, που είναι δυνατόν να δημιουργηθεί.

Τέλος, ενεργό ντεμπούτο θα κάνει στην πορεία, αλλά και σε ενδεχόμενες ταραχές, η νέα μηχανοκίνητη ομάδα “ΔΡΑΣΗ”, η πρώην “ΔΕΛΤΑ” δηλαδή, η οποία όμως δεν θα λειτουργεί όπως η ΔΕΛΤΑ που χρησιμοποιούσε αυθαίρετη βια και μόνο κακό έκανε, καθώς -άμα τη εμφάνισει της- φούντωναν τα επεισόδια, ακόμα και από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν σχέση με ταραχές.

Η νέα ομάδα θα έχει εντολές συλλήψεων και θα λειτουργεί μόνο σε ακραίες καταστάσεις επεισοδίων, που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν από τα ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ