Εθνικά θέματα

Πολεμικό μήνυμα κατά Άγκυρας: Βολές πυροβολικού Μάχης στο πεδίο βολής Κρήτης - «Έβρεξε» φωτιά & ατσάλι

Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί με NAVTEX στο Αιγαίο, αλλά κυρίως με την συμφωνία που σύναψε με την Λιβύη, οι ΕΔ στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα, καθώς πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης βολές Πυροβολικού Μάχης, οπλικών συστημάτων M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS) καθώς και RM-70 στο πλαίσιο εκπαιδεύσεως των Μονάδων Πυροβολικού Μάχης της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ.

Η Άγκυρα το πρωί ανακοίνωσε ότι δεσμεύει περιοχές νοτιοανατολικά της Καρπάθου για ασκήσεις. Η περιοχή που δέσμευσε όπως δικαιούται η Αθήνα είναι πάνω στον νοητό άξονα της Τουρκίας για κοινά όρια με την Λιβύη.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ η επιτυχή αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών σεναρίων, τόσο ως προς τις διαδικασίες εκπομπής και ακρίβειας των πυρών, όσο και από τα αποτελέσματά τους φανερώνουν το υψηλό ηθικό, την συνεχή ετοιμότητα καθώς και την άρτια και άριστη επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών που πηγάζει από την αυταπάρνηση και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος.

Τις βολές, όπως αναφέρει το ΓΕΣ, παρακολούθησαν ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνο Φλώρος, ο Διευθυντής Πυροβολικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Δημοσθένης Βιτετζάκης καθώς και αντιπροσωπεία από το ΓΕΣ και το ΠΒΚ.

Πρόκειται για μία κίνηση ουσίας, καθώς το όλο παιχνίδι παίζεται νοτίως της Κρήτης από την Άγκυρα.

Όλα αυτά, την στιγμή που Ιταλία και Γαλλία μέσω των υπουργείων αμύνης και των γενικών τους επιτελείων, συνεργάζονται και σχεδιάζουν αυτήν την στιγμή την αποστολή κοινής ναυτικής αρμάδας, με την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη βέβαια, σε Κύπρο και Α.Μεσόγειο, βλέποντας τον σουλτάνο να ξεφεύγει από τα «εσκαμμένα» και να επιχειρεί μέσω της Λιβύης την επαναφορά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η όλη κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και φαίνεται πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε εξελίξεις στην περιοχή. 

Δείτε εικόνες από την άσκηση:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ