Αυτοδιοίκηση

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλαδα

Την ανάγκη να υπάρξουν νέες συμφωνίες για το μεταναστευτικό καθώς «η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και το Δουβλίνο δεν λειτουργούν» τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

«Το πρόβλημα είναι η είσοδος των προσφύγων και μεταναστών. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολιτικά μέσα δεν υπάρχει άλλος τρόπος» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μουτζούρης υπενθύμισε ότι «όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο από την κυβέρνηση για τις κλειστές δομές είχα εκφραστεί θετικά γιατι θεωρούσα προοδο την ισοπέδωση των προηγούμενων δομων. Πρώτος όρος όμως για να έχουν όλα τα σχέδια νόημα είναι να μειωθούν δραστικά οι εισροές μεταναστών».

Όπως είπε «μόνο σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) έχουν έρθει 150 άτομα στη Μυτιλήνη».

Μετέφερε, επίσης, τον φόβο των κατοίκων των νησιών ότι «με το ρυθμό των αφίξεων θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι παλαιές δομές και οι νέες δομές» ενώ έδειξε κατανόηση για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στην υπόλοιπη Ελλάδα σημειώνοντας ότι «αντιδρούν γιατί έχουν υπόψη τους την Μόρια και τη ΒΙΑΛ».

«Είναι δισεπίλυτο πρόβλημα, είναι γρίφος. Τα θαλάσσια σύνορα δεν ελέγχονται γιατί το ναυτικό δίκαιο προβλέπει ότι όσοι κινδυνεύουν στη θάλασσα πρέπει να διασωθούν» συμπλήρωσε ο κ. Μουτζούρης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ