ΗΠΑ

Πεντάγωνο: Το πετρέλαιο της ανατολικής Συρίας πάει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Το Πεντάγωνο απάντησε την Πέμπτη ότι το πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Συρίας πάει στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όχι στις ΗΠΑ.

Το προηγούμενο διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβεί σε μία ακόμα άστοχη δήλωση, σχετικά με το πετρέλαιο της ανατολικής Συρίας.

«Θέλουμε να φέρουμε πίσω στην πατρίδα του στρατιώτες μας, αλλά αφήσαμε στρατιώτες (σ.σ. στη Συρία) επειδή κρατάμε το πετρέλαιο. Μου αρέσει το πετρέλαιο. Κρατάμε το πετρέλαιο».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, που κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για λεηλασία του συριακού πετρελαίου, που αντιτίθεται στο Διεθνές Δίκαιο.

Όπως τόνισε το Κρεμλίνο, το πετρέλαιο της ανατολική Συρίας ανήκει μόνο στον λαό της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, δήλωσε ότι τα έσοδα από τις πετρελαιοπηγές στην ανατολική Συρία δεν πάνε στις ΗΠΑ αλλά στις SDF.

Αυτό είναι γνωστό στο ρεπορτάζ, ότι δηλαδή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πληρώνουν τους μισθούς του στρατού τους από αυτό το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...