ΗΠΑ

Πενς: Έκτακτη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Ιράκ

Εκτός προγράμματος επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς,λόγω του τεταμένου πολιτικού και κοινωνικού κλίματος στη χώρα της Ασίας.

Έκτακτη επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος αφίχθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αεροπορική βάση «Αλ Ασάντ».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Αντέλ Αμπντούλ Μάχντι.

«Δεν θα υπάρξει συνάντηση. Είχαν τηλεφωνική συνομιλία» δήλωσε ανώνυμη πηγή, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο.
Μέχρι στιγμής, ο λόγος επίσκεψης του Πενς στην ασιατική χώρα είναι αδιευκρίνιστος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, αντίστοιχη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε κάθε περίπτωση, η άφιξη του Πενς στο Ιράκ συμπίπτει με μία ιδιαιτέρως τεταμένη κατάσταση, δεδομένων των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες ξέσπασαν στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, την υλοποίηση ριζικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τη βελτίωση της συνθηκών διαβίωσης και την αύξηση των μισθών.

Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος έχει καλέσει την ιρακινή κυβέρνηση να προβεί σε πρόωρες εκλογές και να σταματήσει τη βία εναντίον των πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ