Κόσμος

Πειρατές απήγαγαν μέλη πληρώματος Νορβηγικού φορτηγού πλοίου

Εννέα μέλη του πληρώματος του, υπό νορβηγική σημαία φορτηγού πλοίου MV Bonita, το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία J.J. Ugland, απήχθησαν σε επίθεση πειρατών που διαπράχθηκε ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Μπενίν.

Η εφοπλιστική εταιρία έκανε γνωστό το γεγονός, αναφέροντας πως οι απαχθέντες είναι Φιλιππινέζοι ναυτικοί. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και το σκάφος ελλιμενίστηκε αργότερα το Σάββατο στο Κοτονού, την οικονομική πρωτεύουσα του Μπενίν. Το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου είχε στα αμπάρια του λίπασμα, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Όσλο περιορίστηκε να πει ότι δεν απήχθη κανένας Νορβηγός και ότι το ζήτημα χειρίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTB. Η Ugland διαβεβαίωσε πως έχει ήδη συστήσει κλιμάκιο για τον χειρισμό της κρίσης και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, καθώς και ότι τα μέλη των οικογενειών των ναυτικών έχουν ενημερωθεί. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το εάν ζητήθηκαν λύτρα.

Εχουν καταγραφεί επανειλημμένα τέτοια συμβάντα στον Κόλπο της Γουινέας τα τελευταία χρόνια. Για αρκετούς ειδικούς, αυτή η θαλάσσια περιοχή είναι πλέον η πιο επικίνδυνη στον κόσμο. Εφοπλιστές κατήγγειλαν αρκετές απαγωγές στην περιοχή αυτή τους τελευταίους μήνες: ανάμεσά τους εκείνη 8 ναυτικών από γερμανικό πλοίο στα ανοικτά του Καμερούν τον Αύγουστο και 10 Τούρκων στα ανοικτά της Νιγηρίας τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ