Εσωτερική Ασφάλεια

"Πεδίο μάχης" η Ελλάδα: Συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων & μεταναστών βλέπει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου - Πετροπόλεμος μεταξύ Σομαλών & Αράβων στη Χίο

Συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών "βλέπει" ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων ροών και της έντασης που ακολουθεί τόσο από την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών που ζουν ένα δράμα από το 2015, όσο οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν γη και ύδωρ στους παράνομους μετανάστες, όσο και από τις εξεγέρσεις μεταναστών που "βράζουν" στα hot spot του Αιγαίου.

Μόνο χθες ξεκίνησε ένας άγριος ξεσηκωμός στο κέντρο υποδοχής της Χίου με πετροπόλεμο μεταξύ Σομαλών και Αράβων. Αμέσως ξεκίνησαν και οι κινητοποιήσεις από πολίτες, ενώ ακροαριστερά στοιχεία υποστηρίζουν την πλευρά των "εισβολέων".

Για την τραγική κατάσταση των νησιών του Βορείου Αιγαίου λόγω των συνεχώς αυξανόμενων προσφυγικών ροών μίλησε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στην εκπομπή One Direct Weekend ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

«Φτάνουμε στα όρια του πληθυσμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και εξήγησε πως μόνο στη Μόρια κατοικούν περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Στην κατάσταση αυτή αντιδρούν οι κάτοικοι των νησιών με τις κινητοποιήσεις να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε το φόβο του για ακραία φαινόμενα, όπως η σύγκρουση μεταξύ προσφύγων και κατοίκων.

«Τα πράγματα δε θα εξελιχθούν καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όσες προσπάθειες αποσυμφόρησης και ισοκατανομής γίνουν και όσα μέτρα και αν ληφθούν, είναι «δώρον άδωρον», εξαιτίας των αυξανόμενων ροών.

Δείτε τι ειπώθηκε στο One:

https://www.youtube.com/watch?v=OvIX_9N6QL8

Το Samos24 μεταδίδει ότι σε δελτίο Τύπου του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, αναφέρει πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή και ταύτιση απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την εξεύρεση με τη λήψη δραστικών μέτρων βιώσιμης και ευνοϊκής για τις νήσους λύσεως στο διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα της συσσωρεύσεως και μακροχρόνιας παραμονής των μεταναστών, οι οποίοι ήδη έχουν υπερβεί τις 32.000.

Πετροπόλεμος μεταξύ Σομαλών και Αράβων

Σταματημό δεν έχουν οι εντάσεις μεταξύ μεταναστών στο hotspot της Χίου. Όπως μεταδίδει ο «Πολίτης Χίου», από νωρίς το απόγευμα υπήρξε ένταση μεταξύ ομάδων μεταναστών, με πετροπόλεμο μεταξύ Σομαλών και Αραβόφωνων.

Η ένταση συνεχίστηκε με διαμαρτυρία στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδα 40 ατόμων διαδήλωσε με αίτημα την αποσυμφόρησή τους και τη μεταφορά του σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει σήμερα αλλά με ελάχιστο αριθμό ατόμων που δεν θα υπερβεί τους 150.

Στο σημείο, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή άλλων επεισοδίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...