Κόσμος

Πείραμα σε πανεπιστήμιο: Άφησαν για μια εβδομάδα τα κινητά τους & ένιωσαν πιο ευτυχισμένοι

Δεκάδες φοιτητές στο πανεπιστήμιο Adelphi, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Garden City της Νέας Υόρκης, εγκατέλειψαν τα smartphone τους για μια εβδομάδα, ως  μέρος μιας σειράς μαθημάτων που θα έσπαζαν τον κύκλο της εξάρτησης από την τεχνολογία, ανέφερε η CBS NewYork.

Ο Jacob Dannenberg, ένας φοιτητής που συμμετείχε στο πείραμα, δήλωσε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα «παλιό ξυπνητήρι σχολείου» για να ξυπνήσει.

Ο Ντανένμπεργκ έπρεπε να γράφει σημειώσεις και να κρατά ένα κατάλογο υποχρεώσεων γιατί χωρίς smartphone, παρέλυσε ουσιαστικά.

Ένας άλλος φοιτητής είπε :  «ξέρω, θα μπορούσα πιθανότατα να κλαίω τώρα». Ο φοιτητής είπε ότι δεν είχε smartphone για μια εβδομάδα.

Η καθηγήτρια Donna Freitas, που πειραματίστηκε με τους μαθητές, δήλωσε ότι ήταν μια τολμηρή πρόκληση για τους μαθητές να αναγνωρίσουν πόσο εξαρτημένοι είναι στην τεχνολογία.

Ο Ντάνενμπεργκ είπε ότι μετά από την απομάκρνυση του smartphone για μια εβδομάδα, η ζωή είναι πραγματικά εκπληκτική. "Έχω πολλές καλές σχέσεις ... είναι ένα περιβάλλον χωρίς άγχος χωρίς πίεση για τα κοινωνικά μέσα", είπε.

Η φοιτήτρια Adrianna Cigliano είπε: "Νομίζω ότι είναι πραγματικά αναζωογονητικό και χαλαρωτικό ... Ήμουν ικανή να κοιμηθώ πολύ πιο εύκολα χωρίς το τηλέφωνο".

Οι σπουδαστές είπαν ότι μετά την πρόκληση της εβδομάδας χωρίς κινητό, θα αλλάξουν τις συνήθειες τους των smartphone και θα μειώσουν το screentime τους.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να ζήσουν περισσότερο τη στιγμή, αντί να έχουν τα κεφάλια τους θαμμένα στον ψεύτικο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...