Εκκλησία

Πατριάρχης Ρουμανίας: Πώς θα προετοιμαστούμε καλύτερα για τα Χριστούγεννα

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ ενόψει της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου μοιράζεται πρακτικούς τρόπους προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα.

Όπως εξήγησε την Πέμπτη μιλώντας για πώς θα προετοιμαστεί καλύτερα κανείς για την γιορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, σε μια κοινωνία που τείνει να στρεβλώσει την πνευματική σημασία των διακοπών, ενθαρρύνοντας τον καταναλωτισμό, υπάρχει και ο άλλος, ο ορθός δρόμος.

"Με περισσότερη προσευχή, με την ανάγνωση των Αγίων Γραφών, με μια πιο συχνή Εξομολόγηση και Κοινωνία, και με πράξεις ελέους. Ας είμαστε επιμελείς και γενναιόδωροι. Εάν δεν έχουμε υλικά αγαθά, ας προσφέρουμε μια προσευχή για έναν άρρωστο, για ένα μοναχικό άτομο. "

«Ας προσφέρουμε μια καλή συμβουλή, μια ενθαρρυντική λέξη γιατί αυτές είναι και πράξεις ελέους. Η μεγαλύτερη πράξη του ελέους είναι μια προσευχή για την υγεία και τη σωτηρία των άλλων», δήλωσε.

Ο Ρουμάνος Πατριάρχης έφερε την Παρθένο Μαρία ως παράδειγμα αυτού του είδους της προετοιμασίας αφού «προετοίμαζε για πολύ καιρό να γίνει εκείνη που θα γεννήσει τον Θεό, έτσι ώστε ο Ιησούς Χριστός Σωτήρας του κόσμου να μπορεί να συλληφθεί και να γεννηθεί από αυτήν».

Με αφορμή τα Εισόδια της Θεοτόκου σημείωσε ότι η δημιουργία ενός εορτασμού αφιερωμένου στη Θεοτόκο ήταν απαραίτητη για την προετοιμασία μας για τα Χριστούγεννα επειδή η Παναγία είναι μια εικόνα Άγια, μιας εικόνα της προετοιμασίας, της υπακοής στο Λόγο του Θεού και της εκπλήρωσης του με τον τρόπο ζωής και δράσης.

"Η Μητέρα του Θεού δείχνει σε νεαρά κορίτσια ότι πρέπει να προετοιμαστούν με προσευχή, ακούγοντας το Λόγο του Θεού και με καλές πράξεις αν θέλουν να ξεκινήσουν μια οικογένεια ή αν θέλουν να γίνουν μοναχές σε μοναστήρι. Η Μητέρα του Θεού είναι για όλους τους χριστιανούς, τους άνδρες και τις γυναίκες, μια έκκληση για αγνότητα, αγιότητα, ταπεινότητα και φιλελεύθερη αγάπη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ