Κόσμος

Παράδοση S-400 στην Τουρκία: Πιθανόν θα γίνει στα τέλη του 2020

Προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε κάνει γνωστό ότι οι εργασίες για να γίνει λειτουργικό το σύστημα αεράμυνας S-400 θα διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη του 2020.

Η παράδοση της δεύτερης παρτίδας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία θα γίνει πιθανότατα έως το τέλος του 2020 σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Έχουμε το πρόγραμμα του επόμενου έτους για τη δεύτερη παράδοση των συστημάτων S-400. Σε αυτή την περίπτωση, αντίθετα με τον πρώτο γύρο, συζητούμε για τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνολογιών. Η κοινή παραγωγή ίσως αλλάξει το χρονοδιάγραμμα, μεταφέροντας τις ημερομηνίες λίγο αργότερα, ίσως στα τέλη του 2020» δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για τις τεχνολογικές πτυχές της μερικής παραγωγής εξαρτημάτων S-400 στην Τουρκία συνεχίζονται.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ισμαήλ Ντεμίρ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είχε προτείνει στην Τουρκία και την πώληση μαχητικών αεροσκαφών, προσφορά που η Άγκυρα αξιολογεί. Η απόφαση θα ληφθεί μετά από «συνολική ανάλυση» της πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε κάνει γνωστό ότι οι εργασίες για να γίνει λειτουργικό το σύστημα αεράμυνας S-400 θα διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη του 2020, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Έλεν Λορντ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S - 400 στην Τουρκία θα είναι πλήρως λειτουργικό προς το τέλος του έτους.

Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εκδηλώσει τις ενστάσεις τους για τη συμφωνία, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικές με την ασφάλεια. Επίσης, ανεστάλη η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F-35.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...