Κόσμος

Ο Τραμπ θα μεταβεί στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στις αρχές Δεκεμβρίου στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ θα βρεθεί συνεπώς στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, οι οποίες θα έχουν κρίσιμη σημασία για το ζήτημα του Brexit. Η σύνοδος κορυφής, που έχει προγραμματισθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 και 4 Δεκεμβρίου για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, θα διεξαχθεί σ' ένα πολυτελές συγκρότημα για γκολφ κοντά στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να συζητήσει τις αμυντικές δαπάνες και την αντιμετώπιση των απειλών «που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο, αυτών που επηρεάζουν κρίσιμες υποδομές μας και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, καθώς και αυτών που τίθενται από την τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...