Τεχνολογία

Ο Τραμπ ζήτησε από την Apple να κατασκευάσει το δίκτυο 5G στις ΗΠΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, να εξετάσει το ενδεχόμενο εμπλοκής της αμερικανικής εταιρείας στην κατασκευή του δικτύου 5G.

Εναλλακτικές για την κατασκευή του νέου δικτύου 5G αναζητάει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε από την Apple να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάληψης του έργου.

«Ζήτησα από τον Τιμ Κουκ (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος της Apple) να εξετάσει αν η Apple μπορεί να εμπλακεί στη δημιουργία του 5G στις ΗΠΑ. Τα ‘χουν όλα – Λεφτά, Τεχνολογία, Όραμα και τον Κουκ» έγραψε, χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η συνομιλία μεταξύ Τραμπ και Κουκ έλαβε χώρα, κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ σε εργοστάσιο του τεχνολογικού «κολοσσού» στο Όστιν του Τέξας, ανήμερα της έναρξης της παραγωγής του νέου «Mac Pro».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1197492772850348034

​Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει μια σειρά απαγορεύσεων στον μεγαλύτερο πάροχο εξοπλισμού για δίκτυα 5G, την κινεζική Huawei.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η απαγόρευση στις αμερικανικές εταιρείες να προβαίνουν στην αγορά τεχνολογικών προϊόντων και τεχνολογικού εξοπλισμού από τον κινεζικό «κολοσσό».

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δικαιολογήσει τα παραπάνω μέτρα, επικαλούμενη τη φερόμενη συνεργασία της Huawei με το Πεκίνο και τον κίνδυνο κατασκοπείας της Huawei για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προσπαθεί να πείσει και άλλες χώρες να υιοθετήσουν αντίστοιχα μέτρα, αποκλείοντας την κινεζική εταιρεία από τις επενδύσεις στο δίκτυο 5G.

Ωστόσο, αρκετές χώρες έχουν αψηφήσει τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, με τις Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της Ε.Ε. να επιτρέπουν κανονικά τη συμμετοχή της Huawei.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Huawei όσο και η κινεζική κυβέρνηση έχουν επανειλημμένως απορρίψει τις αμερικανικές επικρίσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ