Αθλητισμός

Ο τελικός των τελικών: Τσιτσιπάς vs Τιμ - Η απίστευτη ιστορία που τους συνδέει από το 2016


Έφτασε η ώρα για τον τελικό των τελικών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντομινίκ Τιμ, συμπαίκτες του Laver Cup για την Team Europe, θα αγωνιστούν απόψε (20:00) στον τελικό των Nitto ATP Finals στο Λονδίνο.

Κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να «βγάλει» το χαμόγελο από το πρόσωπό του, καθώς μιλούσαν χθες στο γήπεδο, μπροστά στους φιλάθλους της Ο2 Arena του Λονδίνου, μετά τις επιτυχίες τους.

«Αυτό είναι μόνο ένα μεγάλο, μεγάλο όνειρο που έρχεται και γίνεται αληθινό για μένα», είπε ο Τιμ.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ένα από αυτά τα παιδιά που βρίσκονται εδώ, βλέποντας το γεγονός, και θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να στέκεται εδώ», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά την νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ (6-3, 6-4). «Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.»

Σίγουρα και οι δύο τους κάνουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα. Αυτή είναι μια στιγμή ξεχωριστή, μοναδική, ιδιαίτερη και για έναν από αυτούς απόψε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα , εάν καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο στον τελικό.

https://twitter.com/atptour/status/1195834704227946502

«Είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά όλο το χρόνο, ένα από τα πιο διάσημα τουρνουά όλο το χρόνο και έχω την ευκαιρία να παίξω στον τελικό. Είναι απίστευτο για μένα», δήλωσε ο Τιμ, ο οποίος απέκλεισε τον τελευταίο νικητή Αλέξαντερ Ζβρεβέρ (7-5, 6-3) στους ημιτελικούς.

Αλλά η σχέση τους άρχισε το 2016 , στην διάρκεια προπόνησης στους ATP Finals, όταν ο Τιμ έκανε το ντεμπούτο του στο τουρνουά και ο Τσιστιπάς ήταν…συνεργάτης. Σίγουρα δύσκολα ο Στέφανος θα μπορούσε να σκεφτεί τότε ότι τρία χρόνια θα έπαιζε στον τελικό και με τον Αυστριακό αντίπαλο.

«Είναι εκπληκτική ιστορία και για τους δυο μας, διότι ίσως και οι δυο μας, δεν πιστεύαμε ότι μόνο τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι στον τελικό», δήλωσε ο Τιμ.

«Το αξίζει πραγματικά. Είναι καλός άνθρωπος. Είναι πολύ καλός παίκτης με πολύ ελκυστικό ύφος», είπε ο Τιμ για τον Τσιτσιπά. «Περνάμε πολύ χρόνο έξω από το γήπεδο. Αλλά μόλις κάνουμε το βήμα στο γήπεδο, είναι μια μάχη και ξεχνάμε για δύο, τρεις ώρες, τις φιλίες μας . Πέρσι είδα και ένιωσα επίσης τις καταπληκτικές δυνατότητές του».

«Είναι κάτι περισσότερο από πολύ να καταλήξω να παίξω με όλους τους παίκτες από το #ATPWorldTourFinals» έγραψε ο Τσιτσίπας στο Instagram , με μία φωτογραφία με τον Τιμ από το 2016, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν μόλις 18 ετων.

«Ο Ντομινίκ με ενέπνευσε πολύ για να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου όταν βγαίνω στο γήπεδο. Βλέπω πολλά πράγματα που κάνει στο γήπεδο και προσπαθώ να κάνω το ίδιο. Επειδή ανέφερα προηγουμένως αυτό που κάνει ο Ρότζερ, μόνο ο Ρότζερ το κάνει. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντιγράψετε αυτό που βλέπετε», δήλωσε χθες ο Τσίτσιπας. «Έτσι για μένα, ο Ντομίνικ είναι περισσότερο … φυσιολογικός, κανονικός με τρόπο που κάνει κάτι που είναι δυνατό. Ήταν πάντα κάποιος που παρακολυθούσα και ήθελα πάντα να παίζω με την ίδια ένταση και με τον ίδιο τρόπο που βάζει στο γήπεδο. Κάνει πολλή προσπάθεια και … Θα τον περιγράψω μόνο ως έναν έντονο παίκτη».

Ο Τιμ οδηγεί τη μεταξύ τους σειρά αγώνων με 4-2, με την πιο πρόσφατη συνάντησή τους τον τελικό του China Open τον Οκτώβριο, όπου ο Αυστριακός θριάμβευσε 3-6, 6-4, 6-1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε αυτή την μεταξύ τους μονομαχία που ο παίκτης που κέρδισε το πρώτο σετ δεν κέρδισε τον αγώνα.

«Είδα μόλις μια φωτογραφία μαζί του την πρώτη φορά που έπαιξα εδώ το 2016», είπε ο Τιμ. «Είναι εκπληκτική ιστορία και για τους δυο μας, διότι ίσως και οι δυο μας, δεν πιστεύαμε ότι μόνο τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι στον τελικό».

Αν ο 21χρονος Τσιτσιπάς κερδίσει τίτλο, θα είναι ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001. Ο Έλληνας θα γίνει ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. Ο Τζον Μακενρό κατέχει το ρεκόρ του νεότερου πρωταθλητή, ανυψώνοντας το τρόπαιο το 1978, όταν ήταν 19 ετών. Οι πέντε νεότεροι νικητές στην ιστορία του τουρνουά έφτασαν στην πρώτη θέση στην ATP Rankings.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από το πρώτο ο νικητής θα εισπράξει από τον τελικό το ποσό των 1.209.738 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...