Κόσμος

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας έδωσε χάρη σε δύο Ρώσους που είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία

Χάρη σε δύο Ρώσους πολίτες που είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία, απέμενε ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα απένειμε χάρη σε δύο Ρώσους πολίτες, τον Νικολάι Φιλιπτσένκο και τον Σεργκέι Μοϊσεϊένκο, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για κατηγορίες περί κατασκοπίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το γραφείο του προέδρου.

«Ο Νικολάι Φιλιπτσένκο έχει λάβει χάρη για την έκτιση της υπόλοιπης ποινής του σύμφωνα με το άρθρο 79 (2) του ποινικού κώδικα της Λιθουανίας... Ο Σεργκέι Μοϊσεϊένκο έχει λάβει χάρη για την έκτιση της υπόλοιπης ποινής του», ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Λιθουανίας.

Την Τετάρτη, ΜΜΕ της Λιθουανίας μετέδωσαν ότι η αρμόδια επιτροπή της χώρας για τις χάρες σε καταδικασμένους, θα δώσει τις προτάσεις της στον πρόεδρο για να δώσει χάρη σε κάποιους φυλακισμένους χωρίς να αποκαλύψει ποιοι ήταν αυτοί. Η επιτροπή εξέτασε 123 αιτήσεις χάριτος.

Οι δύο Ρώσοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση το 2017, αντιμετωπίζοντας 10 και 10,5 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, τον Οκτώβριο η Μόσχα και το Βίλνιους κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια ανταλλαγή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ρωσία ήταν έτοιμη να απελευθερώσει δύο Λιθουανούς υπηκόους, καταδικασμένους για κατασκοπεία στη Ρωσία το 2016 σε αντάλλαγμα για τον Φιλιπτσένκο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές