Ρωσία

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ρωσίας: Λειτουργεί 4 μήνες, αλλά οι οδηγοί τον διασχίζουν παράνομα παίζοντας κυνηγητό με την αστυνομία (Βίντεο)


Απίστευτο βίντεο, με αστυνομικούς να προσπαθούν, με χέρια και με πόδια, να σταματήσουν οδηγούς από το να διασχίσουν τον πιο επικίνδυνο δρόμο της Ρωσίας, ο οποίος παραμένει ακόμη κλειστός, γιατί είναι... ποτάμι!

Περίεργα σας τα γράφουμε, το ξέρουμε. Αλλά περίεργη είναι η ίδια η ζωή -και η φύση. Δεν φταίμε εμείς.

Στη Ρωσία, λοιπόν και πιο συγκεκριμένα... πολύ ανατολικά, στη θρυλική Γιακουτία (ή Σαχά) του διαμερίσματος της Άπω Ανατολής, στην περιοχή, δηλαδή, των μαμούθ και των διαμαντιών, υπάρχει ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ρωσίας και ένας από τους πιο επικίνδυνους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον παγωμένο δρόμο του ποταμού Λένα, που συνδέει την πόλη-λιμάνι του Yakutsk στα δυτικά με τη Nizhny Bestyakh στα ανατολικά.

Αυτός ο -επιστημονικής φαντασίας- δρόμος, ωστόσο, των 15,6 χιλιομέτρων, δεν είναι ακριβώς δρόμος. Διότι, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του είναι... παγωμένο νερό του ποταμού Λένα! Ουσιαστικά, δηλαδή, έχει φτιαχτεί οδόστρωμα δυτικά και ανατολικά του ποταμού, το οποίο συνδέεται με τα παγωμένα νερά.

https://www.youtube.com/watch?v=Mg9MiwHxA70&feature=emb_title

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε και ο δρόμος ανοίγει κάθε χρόνο προς τα τέλη Δεκέμβρη και κλείνει στα μέσα Απριλίου, όπου είναι σίγουρο ότι ακόμη και το πιο βαρύ φορτηγό να τον διασχίσει, είναι πια τόσο παχύς ο πάγος, που δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Αλλά όχι ακόμη! Στα μέσα Νοέμβρη ο πάγος δεν είναι τόσο παγωμένος και ο δρόμος παραμένει κλειστός.

Παρ' όλα αυτά, προκειμένου να γλιτώσουν την ταλαιπωρία τού να κάνουν έναν μεγάλο κύκλο, δεκάδες οδηγοί παρανομούν, διασχίζοντας τον επικίνδυνο δρόμο, παρότι γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανοίξουν μια τρύπα στον πάγο και να εγκλωβιστούν στο νερό!

Η αστυνομία της περιοχής γνωρίζει, φυσικά, την ξεροκεφαλιά ορισμένων, που πάντα τέτοια εποχή θα ρισκάρουν να διασχίσουν τον δρόμο και στήνει... καραούλι.

Αλλά και πάλι, οι οδηγοί είναι απτόητοι...

Στο παρακάτω, απίστευτο βίντεο, μπορείτε να δείτε το κυνηγητό των αστυνομικών με τους οδηγούς, που δεν σταματούν με τίποτα! Αντίθετα, τους αποφεύγουν με ελιγμούς και διασχίζουν τον δρόμο.

//www.liveleak.com/e/hr3_1573895047

Μετά από όλα αυτά, το γιατί δεν έχουν φτιάξει μια γέφυρα στο σημείο, είναι μια εύλογη απορία, πράγματι...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ