Κόσμος

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται πως κατασκεύασε έναν «ανίκητο» πύραυλο (βίντεο)


Η Ουκρανία ισχυρίζεται πως κατασκεύασε έναν «ανίκητο» πύραυλο, η ταχύτητα του οποίου τον καθιστά «άτρωτο» από οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα στον κόσμο.

Η Ουκρανία έχει μακρά ιστορία παραγωγής όπλων, που εκτείνεται μέχρι τις ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης. Καθώς ο πόλεμος της χώρας με τη Ρωσία συνεχίζεται, η Ουκρανία χρησιμοποιεί αυτή την τεχνογνωσία πολλών ετών για να αναπτύξει νέα όπλα: το αποτέλεσμα, ο πύραυλος Bliskavka (Αστραπή)!

Ένας νέος υπό ανάπτυξη πύραυλος της ουκρανικής αμυντικής εταιρίας Yuzhnoye είναι πρακτικά μη ανασχέσιμος, πετώντας τόσο γρήγορα, αχρηστεύοντας πρακτικά την αντιβαλλιστική άμυνα του εχθρού, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουν υποστηρίξει ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Ο νέος πύραυλος ονομάζεται Bliskavka (Αστραπή) και θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.


ο Bliskavka έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τα αεροσκάφη Su-27 Flanker και Su-24M Fencer της χώρας. Ο πύραυλος μπορεί να φέρει γόμωση υψηλής εκρηκτικότητας, ή διατρητική, με μέγιστη ταχύτητα 2000-2500 χιλιομέτρων την ώρα. Αυτή η ταχύτητα τον κατατάσσει στη κατηγορία των υπερηχητικών, και όχι πολυηχητικών πυραύλων, η αναχαίτιση των οποίων είναι πιο δύσκολη.

Ο Bliskavka φαίνεται πως διαθέτει δυο εισαγωγές αέρα, κάτι που υποδηλώνει πως φέρει κινητήρα ramjet, αν και ένας τέτοιος κινητήρας θα μπορούσε θεωρητικά να αποδώσει μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που θα έχει ο πύραυλος.

Όπως και ο ρωσικός Kh-31, ο Bliskavka θα κατασκευαστεί με τρεις διαφορετικούς αισθητήρες εντοπισμού. Ενεργής, ηλεκτροπτικής και παθητικής αναζήτησης, με δυνατότητες αντιπλοϊκές και καταστολής αεράμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Popular Mechanics

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ