Κόσμος

Ο Μασκ έχασε 768 εκατ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του φορτηγού της Tesla (βίντεο)


Τουλάχιστον 768 εκατομμύρια δολάρια έχασε ο Έλον Μασκ σε μια ημέρα, μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla, καθώς οι αγορές δεν φαίνεται να την εμπιστεύονται -ύστερα και από το αποτυχημένο τεστ με τα αλεξίσφαιρα τζάμια- και ως εκ τούτου οι μετοχές της σημείωσαν πτώση κατά 6%.

Μπορεί ο Έλον Μασκ, την περασμένη Πέμπτη, να παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγάκι της Tesla, αλλά οι αγορές δεν έδειξαν την ίδια θέρμη και έτσι ο επιχειρηματίας έχασε 768 εκατομμύρια δολάρια σε μια ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», οι μετοχές της Tesla παρουσίασαν πτώση κατά 6%, μετά το κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή (22/11). Ως εκ τούτου, η περιουσία του επιχειρηματία μειώθηκε από τα 24,3 στα 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι το ότι το νέο δημιούργημα της Tesla δεν φαίνεται να εμπνέει εμπιστοσύνη στην εταιρεία.

Άλλωστε, ο Έλον Μασκ υποστήριξε ότι τα παράθυρα του Tesla Cybertruck είναι αλεξίσφαιρα, αλλά το τεστ που επιχείρησε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla, Φραντς Φον Χολτσχάουζεν, απέτυχε παταγωδώς.

Κατά την παρουσίαση, αποκαλύφθηκαν τρία μοντέλα, κατασκευασμένα από ένα εξαιρετικά σκληρό κράμα ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιείται από την εταιρεία πυραύλων SpaceX του Mασκ. Οι εκδόσεις διαφέρουν μεταξύ τους στις επιλογές, στην εμβέλειά τους και σε άλλες προδιαγραφές.

Ο Μασκ ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης:

«Χρειαζόμαστε βιώσιμη ενέργεια τώρα. Αν δεν έχουμε ένα φορτηγό, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Τα κορυφαία τρία οχήματα σε πωλήσεις στην Αμερική είναι φορτηγά. Για την επίλυση της βιώσιμης ενέργειας, πρέπει να έχουμε ένα φορτηγό».

Οι τιμές για τα φορτηγά της Tesla θα κυμαίνονται από 39.000 έως 69.000 δολάρια αν και ο Έλον Μασκ προειδοποίησε πως «δεν θα είναι για τον καθέναν».

https://youtu.be/464puoD09dM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ