Εσωτερική Ασφάλεια

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί στις ΗΠΑ

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί τελικώς στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα συμφώνησε να τον δεχθεί.

Στις ΗΠΑ θα απελαθεί τελικά ο Αμερικανός τζιχαντιστής που παρέμενε στον Έβρο, στην ουδέτερη μεθοριακή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, την Πέμπτη.

«Ο ξένος τρομοκράτης που παραμένει στην ουδέτερη ζώνη θα σταλεί στις ΗΠΑ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, οι ΗΠΑ δέχτηκαν να παραλάβουν τον άνδρα και να εκδώσουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός τζιχαντιστής, αραβικής καταγωγής, παρέμεινε εγκλωβισμένος στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη».

Ο τζιχαντιστής του ISIS φέρεται να είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Εντιρνέ της Τουρκίας και κατόπιν οι τουρκικές Αρχές τον μετέφεραν στις Καστανιές προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=Df-kFGq1bfg&feature=emb_title

Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, αρνήθηκαν να τον δεχτούν και του ζήτησαν να επιστρέψει στην Τουρκία με τα πόδια.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η υπόθεση «δεν είναι δικό μας πρόβλημα» και ότι «δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι ή δεν είναι παγιδευμένος στα σύνορα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...