Κόσμος

Ουκρανικές αρχές:Σύλληψη και φυλάκιση ανώτατου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ουκρανίας, ανώτατο στέλεχος τους Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε στη χώρα και έχει τεθεί υπό κράτηση.

Στον εντοπισμό και φυλάκιση ανώτατου στελέχους - «κλειδί» του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν οι Αρχές της Ουκρανίας στο Κίεβο, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Υπό κράτηση έχει τεθεί στο Κίεβο ανώτατο στέλεχος τους Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η SBU, το εν λόγω στέλεχος που θεωρείται ένας από τους «αρχηγούς - κλειδιά» της τρομοκρατικής οργάνωσης, ετέθη υπό κράτηση, μετά από κοινή επιχείρηση των ουκρανικών Αρχών με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Γεωργίας και τη CIA των ΗΠΑ.

Πρόκειται, ειδικότερα, για τον Αλ Μπάρα Σισάνι που προέρχεται από τη Γεωργία, με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας να επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος ετέθη υπό κράτηση.

Η είδηση αυτή έρχεται στη δημοσιότητα, αφ'ότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, στη διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ στην Ιντλίμπ της Συρίας. Ο «νούμερο ένα» τρομοκράτης φέρεται να παρακολουθούνταν από το Πεντάγωνο για αρκετό διάστημα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι νεκρό έπεσε και το πρόσωπο που προοριζόταν να διαδεχθεί τον Μπαγκντάντι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές