Κόσμος

Ουαλία: Επιτροπή για την εξέταση του ενδεχόμενου ανεξαρτησίας της από τη Βρετανία

Στην Ουαλία, συστάθηκε ακόμη και επιτροπή που θα αναλάβει τη διερεύνηση του πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ανεξάρτητη Ουαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του εθνικιστικού Κόμματος, Άνταμ Πράις.

 

Στην επιτροπή αυτή θα προεδρεύει η πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας Εργατικών και Κόμματος στην Ουαλία, Τζόσελιν Ντέιβις.

 

«Αποστολή μας είναι να πείσουμε τους πολίτες στην Ουαλία ότι η ανεξαρτησία δεν είναι απλά και μόνο επιθυμητή, αλλά ουσιαστικά αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής μας» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Πράις.

 

Ακόμη τόνισε πως φέτος χιλιάδες Ουαλοί συμμετείχαν σε πορείες υπέρ της ανεξαρτησίας, στο Κάρντιφ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της επαρχίας της Βρετανίας, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα ποσοστό περίπου 30% υποστηρίζει αυτό το αίτημα.

 

Στόχος της επιτροπής να διερευνήσει πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην επόμενη δεκαετία, αναλαμβάνοντας εκτεταμένες αναλύσεις και πολιτικές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...