Πολιτική

Ομόφωνα αθώος ο Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Σε πρώτο βαθμό, ο Γιάννης Διώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών

Ομόφωνα αθώο κήρυξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην εισαγγελέα και πρώην γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50.

Το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση που πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην ειδικός γραμματέας δεν χρησιμοποίησε τη λίστα για να κάνει ελέγχους στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ωστόσο, η περίφημη λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, γιατί ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο, ενώ δεν προέκυψε βλάβη για το Δημόσιο, αφού, τελικά, έγινε έλεγχος με βάση τα 65 CD, τα οποία εμπεριείχαν και τους καταθέτες της λίστας.

«Σας ζητάω να δώσετε ένα τέλος στην ταλαιπωρία μου» είπε ο Γ. Διώτης, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια φωνάζει για το αυτονόητο: ότι δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος με βάση την επίμαχη λίστα, η οποία είχε έρθει από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η περιβόητη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες ήρθε στη χώρα μας το 2011, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιείχε και των καταθέσεων τους στο εξωτερικό.

Σε πρώτο βαθμό ο Γιάννης Διώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...